Kultūras ziņas

"Latvijas koda" īsfilma "Vilciens pienāk 20:14"

Kultūras ziņas

Austriešu horeogrāfa teorija un prakse "Ikdienas vājprātā"

Grupa "Aurora" pēc 22 gadiem

Grupa «Aurora» pieļauj iespēju nākotnē ierakstīt jaunas dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Grupas "Aurora" mūziķi pieļauj iespēju nākotnē ierakstīt jaunas dziesmas, jo, kā Latvijas Televīzijai atklāja grupas līderis Ritvars Dižkačs, aizmetņi jauniem skaņdarbiem ir, taču nav bijis laika tos samēģināt.

Jau vēstīts, ka grupa "Aurora" pēc 22 gadu klusēšanas atkal ir kāpusi uz skatuves un 13. un 14. novembrī koncertzālē “Palladium” uzstāsies grupas“Jumprava” jubilejas koncertā kā īpašie viesi.

"Tur bija daudz protesta un daudz taisnības par to, kā tu jūties un ko tu zini. Par puķēm mēs nedziedājām," saka "Auroras" līderis Ritvars Dižkačs, atminoties pagātni. "Domāju, ka daudzas lietas būs saprotamas arī šodien."

Grupa izjuka 1992.gadā, laikā, kad daudzas no šodien populārām latviešu mūzikas apvienībām tikai veidojās. Šobrīd klausītāji atceras “Sadauzīto bundzinieku” vai citas dziesmas, kā arī skandina "Jumpravas" kompozīcijas “Ziemeļmeita”, “Pa vējam” un citas ar Dižkača tekstiem.

Kanādā mītošais grupas solists stāsta, ka kopš tiem laikiem dažām savām dziesmām vairs lāga neatceras vārdus, taču jaunu tekstu rakstīšanu pie malas nav metis.

"Es kādreiz rakstu šo to, bet ne gluži „Aurorai” vai kam citam. Bet, jā, Kanādā man ir visādi aizmetņi," atzīst Dižkačs.

Grupas mūziķi pieļauj iespēju, ka kaut kad ierakstīs arī jaunas dziesmas. Gribēšana ir, taču ar to varēšanu ir grūtāk.

Ir skaidrs, ka tā būs ar ģitārām piesātināta mūzika. Elektronikas laiks ir garām," norāda Jānis Dubavs, bet Ritvars Dižkačs piebilst, ka tagad grupai nav bijis laika samēģināt tā, lai skanētu labi un visiem patiktu.

Grupas "Aurora" atjaunotajā sastāvā ir trīs dalībnieki – Ritvars Dižkačs (vokāls), Jānis Dubavs (ģitāra), Rūdolfs Kokins (bass), kas grupā muzicēja pēdējā sastāvā 1992. gadā. Performancē koncertzālē "Palladium" grupai pievienosies arī ģitārists Olafs Štrodahs un bundzinieks Andris Leišavnieks-Štālmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti