Grupa «Aurora» atgriežas ar jaunu dziesmu «Ko tu no manis gribi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šķiet, tas bija 2016.gadā, kad radio "Naba" raidījumā “Mūzikas sirds” viesojās grupas “Aurora” dalībnieki Ritvars Dižkačs un Jānis Dubavs. Toreiz Ritvars bija speciāli atlidojis no Kanādas, lai ierakstītu vokālu ilgi gaidītajai "Auroras" debijas(!) platei. Grūti laikam būs atrast vēl kādu grupu pasaulē, kura savu debijas albumu izdod pēc 30 gadiem. Gāja laiks, bet ziņas par minēto plati palēnām pieklusa, līdz šī gada sākumā jau izskanēja pavisam oficiāli – albums ar nosaukumu “Alma” ir pabeigts un gaida savu izdošanu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Grupa "Aurora"

Dibināta 1987. gadā. Sava laika "romantiskā pankroka" un indie pionieri Latvijā. Lielākie hīti "Barjera", "Sadauzītais bundzinieks", "Fetišists", "Mazliet saules" u.c.
Koncertējusi 1987-1992, un pēc 22 gadu pauzes 2014-2015, ar 15 koncertiem.

Sastāvs mūsdienās:

  • Ritvars Dizkačs - vokāls
  • Jānis Dubavs - ģitāra
  • Rūdolfs Kokins – bass
  • Andris Leišavnieks-Štālmanis – bungas
  • Svens Himlers - taustiņi

Jānis Dubavs radio "Naba" paviesojās arī aizgājušajā nedēļā. Ja nu kāds nedzirdēja, lūk, atreferēšu svarīgākās lietas, ko man no Jāņa izdevās izvilināt:

  1. Albums “Alma” tiks izdots pavasarī, visticamāk, marta otrajā pusē. Būs vinila plate ar 12 trekiem, kā arī LP+CD, kur būs, iespējams, vēl klāt bonus dziesmas. Es ļoti pārdzīvoju, ka platē nav manas divas vismīļākās "Auroras" dziesmas. Tad nu Jānis man izskaidroja, ka, grupasprāt, tās tur vienkārši neiederētos. Bet, iespējams, būs iekļautas minētajā CD.
  2. Šis būs pirmais un vienīgais "Auroras" albums.
  3. Tajā būs iekļautas vairākas jaunas dziesmas, kas visas, protams, būs ar Ritvara vārdiem. Un te nu mēs nonākam pie aktuālā singla “Ko tu no manis gribi”, ko jau šobrīd var iegādāties grupas bandcamp vietnē.

Gan es, gan noteikti daudzi citi "Auroras" fani ar bažām skatījās uz "Facebook" publicēto plates vāciņu, kurā nav redzamas “Iezīmēta diena” un “Mazliet saules”, bet ir vairāki nezināmi nosaukumi. Ceturtdienas vakarā, kad Jānis man atsūtīja dziesmu, bija ne tikai sajūsma, bet arī atvieglojums –

"Aurora" ir formā arī 2018.gadā.

Jānis raidījumā arī pastāstīja, ka sākotnēji šī dziesma ierakstīta ar Aspazijas vārdiem (“Nezinu, kāpēc Ritvars tā bija izdomājis,” tā Dubavs), un nosaukums bijis “Tālu tālu aiz laika", taču tad izdomājis vārdus uzrakstīt pats, turklāt veselus četrus pantiņus.

Tieši par to ir lielākā sajūsma. Ritvars no sava talanta nav zaudējis ne kripatas, un “Ko tu no manis gribi” teksts ir izcils. Varētu citēt visu dziesmu, bet tikai dažas manas mīļākās vietas: “Tu neesi tik skaista, kad runā / Visu to, kas ir jāklusē / Tavi vārdi ir apraktas gleznas / Kuras mūs nesavieno”, vai arī “No desmit stāviem uz leju / Es skatos, domāju lekt / Bet vientuļa zvaigzne tur augšā / Man liek pārdomāt”. Bet vismīļākās man ir šīs rindiņas, kas visvairāk atgādina to Ritvaru, kura teksti principā bija puse no "Jumpravas" veiksmes, par "Auroru" nemaz nerunājot: “Tavas dienas velkas tik garas / Domājot, kā mani griezt / Es zinu, tavs tēvs ir miesnieks / Bet arī viņam sāp”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti