Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču

Rīta Panorāma

Lāčplēša dienas svētku programma

Grupas "Auļi" spēka dziesmas

Grupa «Auļi» Lāčplēša dienā sniegs spēku un enerģiju klausītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

„Tās ir spēka dziesmas, kuras dziedam Lāčplēša dienā, spēka dziesmas mums visiem, ” par Lāčplēša dienas koncertu 11.novembrī kultūras pilī „Ziemeļblāzma” stāsta grupas „Auļi” līderis Kaspars Indrēvics. Viņš pats arī dienē Nacionālajos bruņotajos spēkos, tāpat kā viņa brālis Gatis, kurš arī spēlē „Auļos”.

Abos brāļos no grupas „Auļi” ir varena latviskā pašapziņa. Tikpat spēcīga kā grupas atskaņotā mūzika. Lāčplēša dienas koncertam kultūras pilī „Ziemeļblāzma” viņi izvēlējušies mūziku no sava jaunākā, nu jau piektā albuma „Gada lokos”.

„„Auļu” mūzika ir ar savu pirmatnējumu. Tieši cilvēkiem tas ir interesanti, jo tas ir tas, kas aiziet līdz zemapziņai. Tā vienkāršā mūzika aiziet daudz dziļāk, kur cilvēks var dzīvot līdzi. Mums galvenais ir nezaudēt dzirksteli,” uzsver Kaspars.

Brāļi Indrēvici ir karavīri, tāpēc mūzika Lācplēša dienā skanot īpaši, daudz spēcīgāk, jo viņi savu atskaņojumu velta visiem karavīriem, kuri krita par brīvu Latviju, un arī tiem, kuri dienēja starptautiskās misijās.

„Mums kā mūziķiem un armijas cilvēkiem Lāčplēša diena ir divreiz svarīgāka, jo mēs nesam ideju kā karavīri. Sasaiste ir tāda, ka mēs spējam būt uz viena viļņa,” norāda Kaspars.

Savukārt Gatis stāsta, ka bērnībā brāļi kāvušies un atkal salīguši mieru, bet tagad viņi viens otru atbalsta visās lietās - gan mūzikā, gan militārajā, gan arī savā dzīvē.

Spēcīgo un pozitīvo enerģijas lādiņu grupa ar savu mūziku jau rada 13 gadus, un klausītājus viņi burtiski aizrauj līdzi auļojošos ritmos.

„„Auļu” spēka dziesmas ir labākās no labākajām. Mums mūzika ir tendēta uz spēku. Lāčplēša diena ir tas laiks, kad mēs to dosim ar savu noskaņu,” atzīst Kaspars.

Grupas „Auļi” koncerts plkst. 19.00 „Ziemeļblāzmā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti