Grupa «ATOM» izdod albumu «The Milky Way»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Oriģinālu un savdabīgu krāsu mūsu mūzikas ainavā ir ienesusi pirms diviem gadiem izveidotā muzikālā apvienība „ATOM”, kurā trīs latviešu mūziķi muzicē kopā ar panamiešu dziedātāju un komponistu Čārliju Vaskesu.

Grupa "ATOM" izdod albumu "The Milky Way"
00:00 / 05:34
Lejuplādēt


Grupa jau cēlusi priekšā vairākas programmas, bet nu tapis arī tās pirmais studijas albums „The Milky Way”, kam prezentācijas koncerts būs rītvakar fon Stricka villā.

Baiba Kušķe uz sarunu aicināja grupas producentu un basģitāristu Aināru Majoru un solistu Čārliju Vaskesu:

Panamiešu mūziķi Čārliju Vaskesu uz Latviju atveda mīlestība. Latviešu meiteni viņš sākotnēji satika Argentīnā pirms 10 gadiem, kādu laiku viņi ceļoja pa dažādām vietām, kādu brīdi dzīvoja arī Panamā, līdz pirms četriem gadiem pārcēlās uz dzīvi Latvijā. Un Čārlijs atzīst – šeit jūtas laimīgs un Latvija arvien vairāk un vairāk iekaro viņa sirdi.

Darboties kopā ar latviešu mūziķiem Čārliju Vaskesu pirms vairākiem gadiem uzrunāja producents un basģitārists Ainārs Majors. Viņš bija dzirdējis Čārliju dziedam kādā pasākumā, un viņu ārkārtīgi bija fascinējusi Čārlija tembrāli īpatnējā balss un viņa atvērtā, brīvā personība.

„Galvenais – mani uzrunāja tas vārda un skaņas godīgums, kas ir nesadomāts, īsts, kas dzimst kā sprādziens tajā brīdī, kad rodas tas sakāmais. Un tur ir sirds iekšā. Mūsu ziemeļu pusē, mūsu platuma grādos tas ir deficīts,” spriež Majors.

Dziedātājs un komponists Čārlijs Vaskess atsaucās Aināra Majora ierosmei, un tā pirms diviem gadiem tika izveidota grupa „ATOM”, kurā muzicē arī divi jaunie latviešu mūziķi – bundzinieks Toms Kagainis un ksilosinta instrumenta virtuozs Miķelis Dzenuška.

Grupai bijušas jau vairākas programmas, bet nu tapis arī pirmais studijas albums „The Milky Way”, kam lielākoties tekstus un melodijas komponējis Čārlijs, bet kas savā gala skanējumā ir liels visas grupas kopdarbs.

Albums ir gana kontrastains, tajā iekļautas gan mierīgas un liriskas kompozīcijas, gan dinamiskas un enerģiski uzlādētas melodijas, un tas atspoguļo ļoti interesantu mijiedarbību starp dažādu tautību cilvēku temperamentiem un mūzikas stiliem.

„Es neteiktu, ka albumā būtu izcelti tieši kādi latviski elementi, bet tie tur ienāk neizbēgami, jo katrs no mums šajā albumā ir ieguldījis ļoti daudz. Es esmu viens panamietis kopā ar trim latviešiem, un tas arī atspoguļojas skanējumā. Piemēram, ir tāda dziesma „Kalns saulē žūst”, kurā mēs izmantojam latviešu dzejnieka Jāņa Sudrabkalna dzeju.

Bet kopumā albumam vairāk ir pasaules mūzikas skanējums, tas ir noskaņās un krāsās daudzveidīgs, atvērts dažādām ietekmēm. Es albumu kopumā raksturotu kā introspektīvu ceļojumu. Tas ir ceļojums gan katram savā iekšējā pasaulē, gan pasaulē ārpus mums, lai aizdomātos par visu lietu ciešo saistību un mijiedarbību,” klāsta Čārlijs Vaskess.

Ainārs Majors vēl piebilst, ka albuma noskaņu un saturu labi raksturo tā nosaukums „The Milky Way”, jo savā ziņā albums ir arī kā ceļojums kosmosā un tā noslēpumos, ko nav pa spēkam cilvēka prātam aptvert, bet kas vienlaicīgi cilvēku interesi vienmēr pievelk kā magnēts:

„Kopumā tas ir Piena Ceļš un mūsu ātrais ceļojums un lidojums caur to. Un atradumi, ko mēs tur ieraugām un sajūtam. Tas viss ir šajā albumā. Jo mēs jau saņemam arī no kosmosa ļoti daudz domu un sajūtu un arī paši tās tur sūtām, tā ir mijiedarbība. Un tad mēs tā arī ceļojam. Tur ir lidojums un ātrums, un jautājums – vai mēs esam vieni vai neesam vieni? Ar to beidzas mūsu priekšpēdējais skaņdarbs. Un beigās ir šī sapratne, ka mēs esam tādā vietā, kas ir laikam kosmosā ar visromantiskāko nosaukumu, un tas ir šis Piena Ceļš. Nu kas var būt vispār skaistāks?”.

Grupas „ATOM” studijas albuma „The Milky Way” prezentācijas koncerts notiks trešdien, 4. decembrī, fon Stricka villā. Kā saka Čārlijs Vaskess – tas būs arī viņa pateicības koncerts Latvijai, kur nu viņš jau iedzīvojies, jūtas ļoti viesmīlīgi pieņemts, kam pateicoties var arī radoši un daudzveidīgi izpausties mūzikā.

Līdz ar grupu „ATOM” koncertā piedalīsies arī dziedātāja Madara Dzintara un ģitārists Rihards Lībietis, ieeja pasākumā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti