«Grammy» apbalvotais komponists Ēriks Vitekers vadīs konkursu «Eirovīzijas gada koris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

"Vitekers ir retums - viņš ir mūsdienīgs komponists, kurš reizē ir ļoti populārs un oriģināls", tā viņu raksturo britu laikraksts "The Daily Telegraph".  Tieši viņš kopā ar Evu Johansoni vadīs konkursu "Eirovīzijas gada koris", kas jau 22.jūlijā piedzīvos savu debiju Latvijā, "Arēnā Rīga". To tiešraidē rādīs Latvijas Televīzija.

Komponists ir dzimis 1970.gada 2.janvārī Nevadas štatā, Amerikas Savienotajās Valstīs, bet savu lielāko slavu ieguvis kā "Grammy" balvas laureāts kategorijā "Labākā kora uzstāšanās" ar albumu "Gaisma un zelts" ("Light & Gold") 2012.gadā.

Viņa mūziku ir izpildījuši miljoniem amatieru un arī profesionālo koru visā pasaulē, tieši viņš ir virtuāli spējis vienot koru uzstāšanos vienlaicīgi pasaulē no kopumā vairāk nekā 100 valstīm.

Līdztekus tam Vitekers ir spējis pulcēt pārpildītas koncertzāles visā pasaulē kopā ar Londonas simfonisko orķestri, Minesotas orķestri un daudziem citiem.

Tikmēr izcilais latviešu diriģents Māris Sirmais iepriekš publiskajā telpā izteicies, ka arī viņam pašam šis autors ir īpašs: "Ļoti daudzi izcili Latvijas kori labprāt viņa mūziku iekļauj savā repertuārā".

Slavenais komponists šobrīd dzīvo Losandželosā kopā ar savu sievu, arī "Grammy" balvas laureāti, soprāni Hilu Plitmani (Hila Plitmann) un dēlu.

Interesenti tiek arī aicināti piedalīties Eiropas mēroga projektā "Viena elpa" jeb "Breathing together". Mājaslapā vienaelpa.lv ikviens var ievietot ievietot īsus video ar savu ieelpu un izelpu. Aicinājumu jau atbalstījuši tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Raimonds Pauls, Aļona Ostapenko un Vaira Vīķe-Freiberga.

Kā jau iepriekš minēts, pirmais starptautiskais televīzijas konkurss „Eirovīzijas gada koris” notiks 22. jūlijā "Arēnā Rīga" un to organizē Latvijas Televīzija (LTV) un Rīgas Tūrisma attīstības birojs (Live Riga).

Kordziedāšanas prasmi un tradīcijas konkursā demonstrēs labākie amatieru kori no deviņām Eiropas valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Ungārijas, Slovēnijas un Velsas (Lielbritānija). Dalībniekus izraudzījās katras valsts sabiedriskā televīzija, bet Velsā un Latvijā notika nacionālie atlases konkursi.

Jau vēstīts, ka jūlija vidū Rīga atkal kļūs par starptautisku kora mūzikas galvaspilsētu, jo šeit vienlaicīgi notiks divi vērienīgi koru pasākumi – trešā Eiropas koru olimpiāde un Nāciju Lielās balvas izcīņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti