«Gors» svin ceturto jubileju ar jaunu Vestarda Šimkus kino mūzikas programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Maija beigās Latgales vēstniecība "Gors" svinēs nu jau četru gadu jubileju kopš atklāšanas brīža 2013. gadā. 27. maijā "Gors" aicina uz jaunu pianista Vestarda Šimkus koncertprogrammu, kas veltīta kino mūzikai.

27. maija vakarā Latgales vēstniecība "Gors" kā dāvanu sev un apmeklētājiem sarūpējusi "Gors" koncertflīgeļu krusttēva, Latvijā un pasaulē atzītā pianista Vestarda Šimkus solo koncertu kino noskaņās.

Koncerta pirmajā daļā skanēs koncertmūzika, kuras autori vai nu paši ir izpaudušies kino mūzikas jomā, vai kuru skaņdarbi nereti ir kļuvuši par iedarbīgiem kino zemteksta paudējiem. Vestarda atskaņojumā izskanēs Jāņa Ivanova, Pētera Vaska, Filipa Glāsa un viņa paša mūzika. Savukārt koncerta otrajā daļā skanēs pasaules kinomūzikas šedevri, kurus komponējuši Džons Viljamss, Jans Tjersēns, Harolds Ārlens, Hanss Cimmers un Astors Pjacolla. Klausītāji varēs dzirdēt tēmas no dažādām filmām, tostarp tādām kā "Harijs Poters", "Amēlija", “Oza zemes burvis", “Neiespējamā misija" un citas.

Iecerēts, ka Vestarda izpildījumā koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos vēl kāds īpašs skaņdarbs, kura iedvesma rodama tieši "Gora" vēsturē.

“Manā muzikālās darbības interešu lokā ir gan klasiskā repertuāra interpretēšana, gan improvizēšana un citu komponistu mūzikas klavieru transkripciju veidošana, gan savas mūzikas komponēšana koncertskatuvēm un pēdējā laikā arī kinofilmām. Šis divdaļīgais solo koncerts būs manu radošo interešu apvienojums, kur es izpaudīšos gan kā pianists, gan komponists, gan aranžētājs un cilvēks, kas saistīts ar kino mūziku,” norāda Vestards Šimkus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti