Kultūras ziņas

Pretrunīgi vērtē filmu par princesi Diānu

Kultūras ziņas

M.Čehova Rīgas Krievu teātra sezonas atklāšana

Goran Gora izdzied Knuta Skujenieka dzeju

Goran Gora: Skujeniekam ir ārkārtīgi daudz skaistu dzejoļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dzejniekam Knutam Skujeniekam ir ārkārtīgi daudz skaistu dzejoļu, pirms sestdien Siguldas „Baltajā flīģelī” gaidāmā koncerta „Putns azotē” atzīst mūziķis Goran Gora.

Kā iepriekš ziņots, sestdien pulksten 18.00 Siguldā  koncertzāle „Baltais flīģelis” atklās jauno koncertsezonu. Sezonas atklāšanā ar jaunu programmu uzstāsies mūziķis Goran Gora. Koncerta nosaukums „Putns azotē” saistīts ar drīzumā plānoto albumu ar Knuta Skujnieka vārdiem.

Pēc trim veiksmīgiem albumiem angļu valodā mūziķis Goran Gora nākamā gada sākumā laidīs klajā jaunu albumu ar Knuta Skujnieka vārdiem „Putns azotē”.

„Tas sākas ar vienu dziesmiņu, pēc tam tu sāc, izdomā – nu, uzrakstīšu vēl vienu,” stāsta Goran Gora. „Un tad vienā brīdī nāca šī te sajūta, ka vajadzētu, nu, tā kā ierakstīt veselu albumu, un tad jau es iegāju tādā kā azartā. Es sāku skaitīt desmit, vienpadsmit, trīspadsmit. Un tu vairs nevari apstāties, tik ņem un šķir to grāmatiņu un raksti tālāk, raksti tālāk.”

Koncertā dzeja tiks papildināta ar sešu mūziķu instrumentālu pavadījumu. Un lai arī padomju laikos represētā Knuta Skujenieka skarbajā dzejā galvenais motīvs ir dzimtenes mīlestība, Goran Gora savam koncertam ir izvēlējies dzejoļus, kas rakstīti dažādos laikos par dažādām tēmām.

Es konstatēju to, ka ir ārkārtīgi daudz par miegu un bezmiegu, par sava ceļa iešanu un savdabīgā veidā par savas vietas atrašanu apkārtējā vidē un attiecīgi pieņemt šo te vidi kas tev ir apkārt, jo tu esi daļa no tā,” atzīst mūziķis.

Angliski ir ļoti labs teiciens , ko latviski nemācēšu iztulkot ir active listening un pasive listening, latviski sanāk otrādāk, aktīvā klausīšanās būtu tā, kurā vienkārši ... nē, bet es teiktu, ka šis materiālis ir izteikts active listening paraugs, kas pieprasīs ļoti nedalītu klausītāju uzmanību.”

Mūziķis Goran Gora Latvijas mūzikā sevi pieteica 2005.gadā. Kopš tā laika dziesminieks aktīvi darbojies Imanta Ziedoņa fondā „Viegli” un viņa daiļrade novērtēta ar divām “Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvām”, trim “Spēlmaņu Nakts” nominācijām.

Tas mans gandarījums būtu tāds, ja cilvēki paņemtu rokās Skujenieka dzejas grāmatiņu un palasītu arī pēc koncerta, un pēc albuma noklausīšanās, un atrastu savus favorītus dziesmās, jo viņam ir ārkārtīgi daudz un ārkārtīgi skaisti dzejoļi,” aicina dziesminieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti