Pa ceļam ar Klasiku

Durvis ver "LNSO vasarnīca"! Tiešraide no Latgales studijas Rēzeknē

Pa ceļam ar Klasiku

Izrādes "Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju" veidotāji: Būs liels trobelis

Ilona Rupaine: "LNSO vasarnīca" ir viens no "Gora" skaistākajiem notikumiem

«Gora» mākslinieciskā vadītāja Rupaine: «LNSO vasarnīca» ir viens no mūsu skaistākajiem notikumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau otro gadu festivāls “LNSO vasarnīca” atgriežas Rēzeknē – ir skaidrs, ka orķestrim šeit patīk un arī Latgales vēstniecība “Gors” par sadarbību ir sajūsmā. “Šis ir viens no vasaras skaistākajiem notikumiem Gorā,” apgalvo tā mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine.

Viņa ir pārliecināta, ka ar šo festivālu tiek iezīmēta Gora jaunā sezona un arī orķestrim tas ir sezonas sākums. “Droši vien pēc vasaras atpūtas mūziķi noskaņoti pozitīvi – kaut arī ārpus Rīgas, viņi tomēr iestudējuši jaunus darbus. Ar to arī šis festivāls atšķiras no iepriekšējā, ka šoreiz ir ļoti daudz pirmatskaņojumu – gan šovakar, kad būs veseli seši pirmatskaņojumi, gan rīt. Vesels pirmatskaņojumu birums!”

Rupaine pauž prieku par festivāla paplašināšanos. “Šī ir jau piektā Vasarnīcas diena – pērn tās bija tikai trīs dienas -, jo šogad ir arī jauno komponistu meistarklases:

esam tik ļoti saraduši ar jaunajiem autoriem, komponistiem un mūziķiem, kas nāca mēģināt, ka mums jau šķiet, ka ir divi festivāli – viens festivāls šodien beigsies un rīt sāksies jauns.

Ir jauka šī klātbūtnes sajūta – blakus ir mūziķi, visās telpās kaut kas skan, notiek vakara tīklošanās, kur jaunie komponisti stāsta par sevi un demonstrē jaunāko mūziku,

dažs nāk mājās pat divos trijos naktī – tas piederas pie vasaras festivāla sajūtas.”

Rupaine arī atklāj, ka "Gora” otrais pusgads jau pilnībā saplānots.

“Ir ļoti daudz dažādu pasākumu gan akadēmiskās mūzikas, gan teātra jomā, ir arī populārā mūzika un izklaides pasākumi. Tiklīdz beigsies šis festivāls, pie durvīm klauvēs jau nākamais, kas arī ilgs visu nedēļu – tas būs jau piektais mūsu festivāls "ORGANismi", ko veido Iveta Apkalna. Jau atkal tajā viesosies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, jaunu programmu Iveta Apkalna veidos kopā ar Jāni Šipkēvicu. Festivāls ilgs no 11. līdz 13. oktobrim.

Bet jau pēc nedēļas gaidām ciemos Jauno Rīgas teātri ar izrādi "Vēstures izpētes komisija"."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti