Rīta Panorāma

Nozagti nesen uz valsts ceļiem uzstādītie atstarojušie signālstabiņi. Telefonsaruna ar Annu Kononovu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Ģitārists Jānis Bērziņš laiž klajā debijas albumu "Alpīnists"

Ģitārists Jānis Bērziņš laiž klajā debijas albumu «Alpīnists»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"Alpīnists” – šādu nosaukumu savam debijas albumam izraudzījies ģitārists Jānis Bērziņš. Albumā iekļauti 11 skaņdarbi, no kuriem pieci ir ar paša autora dzeju. Šajā albumā mūziķis sevi piesaka ne vien kā ģitāristu, bet arī dziedātāju un tekstu autoru.

Līdzās jaunajiem skaņdarbiem, ierakstā iekļauti aranžējumi dziesmām "Saldus saule" un "Gandrīz tautasdziesma", ko klausītāji Jāņa Bērziņa izpildījumā iepazinuši jau iepriekš.

Līdz ar albumu pie klausītājiem nonāk divi singli – “Uz laukiem” un “Vienu vārdu”. Singlam "Uz laukiem" šī gada novembrī tapis videoklips, kas filmēts uz Lobes ezera.

"Spēlēt solo aranžējumus uz vienas ģitāras ir tāpat kā alpīnistam kāpt pa stāvu sienu bez drošības ekipējuma. Katra doma un katra sekunde ir svarīga, un saikne ar mūziku līdzīgi kā pirkstu saķere ar klinti nekad nedrīkst pārtrūkt.

Cilvēkiem, veidojot attiecības un atklājot jūtas vienam pret otru, kā tas ir manos dziesmu tekstos, veidojas līdzīga situācija. Ir sajūta, ka drošības spilvena nav un viss, ko mēs pasakām un izdarām, ir paliekošs," tā Jānis Bērziņš par albuma noskaņu un nosaukuma izvēli raksta paziņojumā medijiem.

Ierakstu producējis un miksējis – Jānis Bērziņš, sitaminstrumenti – Dairis Petrauskis, ieraksts – “Mints Music” (skaņu inženieris – Tālis Timrots) un “Unity Street Studio”, māsterēšana – “Virtalähde mastering”, izdevējs – “Unity Street”, albuma dizaina autors – Artūrs Vanags.

2020. gada pavasarī notiks albuma koncertturneja koncertzālēs Saldū, Liepājā, Ventspilī, Rīgā, Cēsīs un citviet.

Šī koncertsērija būs īpaša, LTV raidījumam “Rīta Panorāma” pastāstīja Bērziņš, jo tajā viņš uzstāsies arī kopā ar citiem mūziķiem.

Ģitārists un komponists Jānis Bērziņš ieguvis profesionālo bakalaura grādu ģitārspēlē ''Academy of Contemporary Music'' Lielbritānijā, absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistra programmu džeza ģitāras spēlē. ''Riga Jazz Stage'' 2017. gada laureāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti