Ģitārists Gints Smukais radījis savu versiju tautasdziesmai «Pūt, vējiņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ģitārists Gints Smukais izdevis jaunu aranžiju tautasdziesmai “Pūt, vējiņi”, kas ir otrais priekšvēstnesis mūziķa otrajam studijas albumam “Atkusnis”, kura atklāšanas brīvdabas koncerts “Atkusnis” notiks 31. jūlijā Raiskuma ezerā kempingā “Apaļkalns” uz peldošas skatuves, informēja mūziķa pārstāve Inga Zālīte.

Kā viena no ģitārista Ginta Smukā mīļākajām melodijām ieguva jaunu skanējumu, stāsta mūziķis: “Pie dziesmas aranžijas nonācu netīšām. Bija vēls vakars, un nebija iedvesmas radīt ko jaunu, bet pirksti niezēja spēlēt ģitāras stīgas.

Tā nu es neiedvesmots pa riņķi sāku spēlēt “Pūt, vējiņi” melodiju. Dažreiz nemierīgu prātu var noguldīt mierā ar vienkāršu un ciklisku melodiju.

Un idejas uzplaiksnīja ik pēc katra melodijas cikla beigām. Aranžijas forma tika papildināta un noslīpēta, pateicoties mūziķa un producenta Kaspara Niklasona padomiem. Paldies viņam par to.”

Ģitārists Gints Smukais 31. jūlijā, saulei rietot, uz Raiskuma ezerā peldošas skatuves iepazīstinās ar sava otrā solo albuma “Thaw” (“Atkusnis”) skanējumu.

Koncertu būs iespējams vērot ne tikai no sauszemes, iekārtojoties kempinga “Apaļkalns” teritorijā, ezera krasta zālienā uz saviem līdzpaņemtajiem krēsliem vai segām, – aktīvāka dzīvesveida piekritējiem būs iespēja koncertu klausīties no savas laivas vai SUP dēļa. Laivas un dēļus būs iespējams arī iznomāt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti