Rīta Panorāma

"Ielido vasarā" - mākslinieku kopizstāde Molā

Rīta Panorāma

Brīvprātīgo kustības #vieglipalīdzēt atbalsta kampaņa Baltkrievijai. Skype saruna ar Inesi Vaivari

Ginta Smukā koncertsērija "Atkusnis" - Smiltenē, Jēkabpilī, Rīgā, Siguldā un Liepājā

Ģitārists Gints Smukais koncertsērijā «Atkusnis»: Atļaušos iepazīstināt ar ekspresīvāku spēles stilu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Lai par viņu runātu, viņš ir jāpazīst. Nav skaļš un nav bravūrīgs. Viņš ir tāds dziļais ūdens.” Tā par ģitāristu Gintu Smuko saka mūziķis Jānis Stībelis. Gints Smukais uzsācis koncertsēriju “Atkusnis”, kurā viesojas piecās Latvijas pilsētās: Smiltenē, Jēkabpilī, Rīgā, Siguldā un Liepājā.

Koncerta programmā skan skaņdarbi no Ginta Smukā otrā albuma “Thaw” (“Atkusnis”) un pirmā debijas albuma “Flourish”, kā arī  skaņdarbu aranžijas no iedvesmojošiem Latviešu un ārzemju autoriem, informēja mūziķa pārstāvji.

Ģints Smukais atklāj koncerta programmas noskaņu, ar kādu plāno dalīties koncertsērijas “Atkusnis” koncertos: “Albuma atklāšanas koncertā 31. jūlija vakarā uz Raiskuma ezera valdīja miers un klusums un repertuārs tika pakārtots šim mieram ar melanholiskām un rāmām melodijām.

Turpmākajā koncertsērijā atļaušos iepazīstināt apmeklētājus ar ekspresīvāku ģitārspēles pirkstu stilu, kādu to iepazinu, ceļojot uz Kanādu un ASV, smeļoties pieredzi no pasaules mēroga instrumentālistiem un daloties stāstos par ģitārspēles pirkstu stila kultūru otrpus okeānam.”

Dažos koncertos kā īpašais viesis pievienosies mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" nominants Kaspars Niklasons, kas ir albuma “Atkusnis” producents un Ginta Smukā draugs un kolēģis jau 18 gadus, kurš, spēlējot tandēmā ar Gintu, katram skaņdarbam piešķirs kaligrāfisku skaņas smalkumu.

Koncertsērijā jau izskanējis 15. augusta koncerts Smiltenē. Turpmāk plānoti koncerti:

28. augustā Jēkabpilī, 4. septembrī Rīgā, 11. septembrī Siguldā un 12. septembrī Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti