Ģitārists Gints Smukais izdod singlu «Thaw» un aicina uz brīvdabas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ģitārists Gints Smukais izdevis pirmo singlu “Thaw” no gaidāmā albuma “Thaw”/“Atkusnis” un aicina 31. jūlijā uz albuma atklāšanas brīvdabas koncertu “Atkusnis”, informēja mūziķa pārstāve Inga Zālīte. Koncerts norisināsies uz ezerā peldošas skatuves, ko būs iespēja vērot no krasta, kā arī laivās un uz SUP dēļiem. 

Zālīte norādīja, ka skaņdarbā “Thaw” ir nojaušams otrā albuma skanējums un tā noskaņa.

“Skaņdarbs tapa man emocionāli sarežģītā dzīves posmā, kad biju spiests tuvam cilvēkam paziņot ne tik priecīgas ziņas. Tā muzikālais vēstījums atklāj, ka reizēm nav viegli saskarties ar realitāti, jo piespiedu reformas dzīvē ne vienmēr ienāk ar spalvas vieglumu. Skaņdarba ievērojamā repetīcija ritmā un harmonijā, kas atspoguļo negulētās naktis, cirkulējošās domas par sekām un nožēla par nepateikto.

Un skaņdarba kulminācijā ir pateikts viss - vārdi kļūst lieki, jo iestājas atkusnis,” par savu mūziku pastāstīja ģitārists Gints Smukais.


Skaņdarbs “Thaw” drīzumā būs pieejams mūzikas straumēšanas vietnēs.

Albuma prezentācijas koncerts norisināsies 31. jūlijā plkst.21 Raiskuma ezera krastā kempinga “Apaļkalns” teritorijā.

“Otrais albums manā dzīvē ir ļoti īpašs muzikāls stāsts. Ūdens klātbūtnei albumā būs nozīmīga loma, tāpēc arī izvēlējos ļoti skaistu vietu albuma prezentācijas koncertam – Raiskuma ezeru, kura akustika un saulrieta noskaņa piešķirs neaizmirstamu skanējumu un baudījumu katram klausītājam,” paskaidroja Smukais.

Koncertu būs iespējams vērot no sauszemes, iekārtojoties kempinga “Apaļkalns” teritorijā, ezera krasta zālienā uz saviem līdzpaņemtajiem krēsliem vai segām. Savukārt aktīvāka dzīvesveida piekritējiem būs iespēja koncertu klausīties no savas laivas vai SUP dēļa. Laivas un dēļus būs iespējams arī iznomāt, pērkot kopā ar biļeti iepriekšpārdošanā.

Gints Smukais ar savu pirmo ģitāru satikās 2008. gadā un trīs gadus vēlāk jau bija sācis pētīt kompozīciju perkusiju pirkstu stilā. Kopš tā laika Smukais regulāri uzstājies koncertos ar savu mūziku, kā arī sadarbojies ar tādiem Latvijā zināmiem mūziķiem kā Jānis Aišpurs, Jānis Stībelis, “MUSIQQ”, Annija Putniņa, “Latvian Voices”, Kristīne Prauliņa, Olga Rajecka.  

Ģitārists ir uzstājies arī uz starptautiskām skatuvēm un piedalījies pasaules mēroga konkursos, kuros ir augsti novērtēts kā ģitārists.

2018.gadā publicētais oriģinālmūzikas albums “Flourish” ieguva nomināciju “2018. gada debija” Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā 2019. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti