Rīta Panorāma

Intervija ar Mihailu Samoilovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Keriju Kalēju

Ģitārista Ginta Smukā solo albums jau augustā

Ģitārists Gints Smukais augustā gatavojas izlaist soloalbumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmā saskarsme ar ģitāru Gintam Smukajam bija 2008. gada beigās. Bet jau no 2011. gada viņš ir sācis pētīt kompozīciju un perkusiju pirkstu stilā.  Kopš tā laika mākslinieks regulāri uzstājas koncertos gan viens pats, izpildot savus skaņdarbus, gan sadarbojas ar Latvijā zināmiem mūziķiem kā akadēmiskās, tā arī populārās mūzikas vidē.

Viņš ir konkursa “Canadian International Fingerstyle Guitar Competition 2017” otrās vietas laureāts un šobrīd iepazīstina ar pirmo singlu “Flourish” no augustā gaidāmā pirmā solo albuma “Flourish”.

Līdzīgi kā pārējie komponista un mūziķa skaņdarbi, arī šis esot “atnācis” ikdienišķā situācijā. Pirms ģitāras Smukajam ļoti gribējies spēlēt bungas, un, kad viņš pamanījis, ka ir mūziķi, kas bungo uz ģitāras, juties tā, it kā pavērtos jauna pasaule. 

“Jutu tajā savu nepieciešamību izpausties. Katram māksliniekam ir savs, manas attiecības ar instrumentu ir otrādējas, ja es nejūtu, negribu pieskarties, tad neeju pie instrumenta. Parasti jau vispirms ir notikums, ideja, iedvesmas uzplaiksnījums,” stāsta Gints Smukais. 


Albumu mūziķis gatavojot tāpēc, ka sapratis – beidzot pienācis laiks arī dot, nevis tikai spēlēt savā nodabā. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti