Gidons Krēmers, Georgijs Osokins un Giedre Dirvanauskaite tiksies Bēthovena Trīskāršajā koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ieskandinot 28. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu, kas tradicionāli notiks martā, 21. decembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ekskluzīvu koncertu kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā sniegs viens no pasaulē vadošajiem vijolniekiem – Gidons Krēmers. Viņa skatuves partneri būs čelliste Giedre Dirvanauskaite un pianists Georgijs Osokins, medijus informē LSO pārstāvji.

Ludviga van Bēthovena Koncerts vijolei, čellam un klavierēm, ko Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos kopā ar leģendāro vijolnieku Gidonu Krēmeru, jaunāko Osokinu dinastijas pārstāvi –talantīgo pianistu Georgiju Osokinu un Kremerata Baltica vadošo čellisti Giedri Dirvanauskaiti, ir izvērsts divertismenta nozīmes skaņdarbs, kas veidots labākajās "sinfonia concertante" tradīcijās.

Gidons Krēmers
Gidons Krēmers

"Sinfonia concertante" ir 18. gadsimta beigās un 19. gadsimta pirmajā pusē populārs mūzikas žanrs, kurā ar orķestri saspēlējas visbiežāk trīs vai četri, citreiz pat arī septiņi vai deviņi soloinstrumenti, skaidro organizatori. No vienas puses, tā ir simfonija ar izvērstām un nozīmīgām solopartijām; no otras puses, pēc būtības tas ir koncerts, nevis simfonija – ar īpaši gaišu, vitālu iedabu un izklaidējoši rotaļīgu funkciju.

Bēthovena Trīskāršais koncerts ir oriģināls tajā ziņā, ka pirmoreiz šī žanra darbs rakstīts tieši šādam solistu salikumam – vijole, čells un klavieres.

Giedre Dirvanauskaite
Giedre Dirvanauskaite

Šai koncerta programmai maestro Gintars Rinkevičs ir izvēlējies arī vācu romantisma laikmeta ģēnija Johannesa Brāmsa Ceturto simfoniju – vienu no visu laiku visizcilākajām simfoniskajām celtnēm.

“Bēthovena Trīskāršo koncertu 2012. gadā atskaņojām ar brīnišķīgiem solistiem Sergeju Dogadinu, Kristīni Blaumani un Gilu Šohatu.

Toreiz bija grūti iedomāties, ka pēc septiņiem gadiem šo opusu būs laime atskaņot jaunā koncertzālē ar visaugstākās raudzes lielmeistariem – Gidonu Krēmeru, Georgiju Osokinu un Giedri Dirvanauskaiti.

Īpašu interpretācijas spožumu sola mūsu galvenā diriģenta maestro Gintara Rinkeviča dalība koncertā. Tā būs liela mūzika lielu mākslinieku sniegumā!” par gaidāmo koncertu stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Georgijs Osokins
Georgijs Osokins

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti