Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Cūkmens aizsāk Vislatvijas tūri un izglītos par koku nozīmi.

G. Osokina koncerts Mežotnes pilī

Georgija Osokina solokoncerts Mazajā Mežotnes pilī - izaicinājums un eksperiments

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

29.jūlijā plkst. 20 Mazajā Mežotnes pilī klausītājiem būs iespēja baudīt "Lielās mūzikas balvas 2015" laureāta, izcilā latviešu pianista Georgija Osokina solokoncertu. Šo koncertu pianists pats uztver kā nopietnu izaicinājumu, jo distance starp viņu un skatītājiem koncertā būs ļoti neliela.

"Tas būs ļoti specifisks koncerts - it kā mājas koncerts, jo publika būs ļoti tuvu un apkārt būs brīva daba - vienīgi un tikai skaistums," Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" saka Georgijs Osokins, stāstot, ka koncertā skanēs ļoti dažāda mūzika.

Pirmajā koncerta daļā pārsvarā būs tikai miniatūras, sākot no baroka komponista Skarlati un turpinot ar krievu komponistu skaņdarbiem. Georgijs Osokins atskaņos pasaulslaveno krievu komopinstu Sergeja Rahmaņinova un Aleksandra Skrjabina darbus.

Koncerta otrajā daļā skanēs minimālisma skaņdarbi. Pianists atskaņos ne tikai Pētera Vaska, bet arī Arvo Perta skaņdarbus, kā poļu komponista Friderika Šopēna sonātes.

"Manuprāt, tas, protams, būs eksperiments, jo es pirmo reizi spēlēšu šo programmu," norāda pianists. "Ļoti ceru, ka eksperiments izdosies, jo neko nevar pareģot."

Georgijs Osokins atzīst, ka jūtas laimīgs, jo viņam pagaidām ir brīva izvēle, ko spēlēt koncertos.

"Es vienmēr cenšos koncertam izveidot dramaturģiju gan pirmajai, gan otrajai daļai," turpina pianists. "Un šoreiz es mēģināšu savienot divas daļas, it kā tā būtu teātra izrāde vai opera, kur abas daļas ir cieši saistītas."

Georgijs Osokins beidzis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu pie sava tēva profesora Sergeja Osokina un turpina izkopt meistarību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī veiksmīgi apvieno solokarjeru ar mācībām prestižajā Džuljarda skolā Ņujorkā, par kuras audzēkni kļuva 2015.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti