Rīta Panorāma

Izrāde tīņiem no 12 gadu vecuma "Savādais atgadījums ar suni naktī"

Rīta Panorāma

Somijas ledus mūzika

Intervija ar Gati Irbi

Gatis Irbe uzsāk koncertsēriju un sola jaunu albumu sadarbībā ar Arstarulsmirusu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gatis Irbe rīt, 4. februārī, Liepājas "Lielajā dzintarā" sāk koncertu sēriju "Triptihs". Šajos koncertos tiks izpildīti skaņdarbi no pērn maijā iznākušā albuma "Mesa", bet Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" mūziķis solīja, ka jau šogad plānots izdot arī nākamo albumu, kas jau topot sadarbībā ar izpildītāju Arstarulsmirus.

"Mesa" ir digitālais albums, un ienākumi no tā ziedoti bērniem ar kustību traucējumiem, viņu rehabilitācijai. Tā kā visiem bērniem vēl nebija palīdzēts, mūziķis nolēmis turpināt iesākto labdarību, tāpēc, iegādājoties nākamo, šobrīd topošo albumu, varēs ziedot bērniem.

Irbe norāda, ka jaunā albuma veidošana notiek ar mūziķi Arstarulsmirus.

Katrs koncerts gaidāmajā sērijā "Triptihs" atšķirsies - gan viesmākslinieku, gan skatuves tērpu, gan apgaismojuma ziņā. Sērijas nosaukums ir "Triptihs", ideja par šādu nosaukumu mūziķim radusies, baudot mākslu paša mājās piekārtajā gleznās. "Triptihs ir glezna, kas sastāv no trīs daļām un veido vienu veselu," skaidro mūziķis. Krāsu dažādība izpaudīsies skatuves tērpos, ko veidojusi Dana Lūsēna. 

Koncertu repertuārā izvēlēts izpildīt dziesmas tikai no jaunākā, pērnā gada maijā iznākuša albuma "Mesa". Hiphopa mākslinieks norāda, ka ir domā pēdējā koncertā "Palladium" atdzīvināt arī kādu no vecajiem skaņdarbiem, bet tie noteikti nebūs tie, kurus mūziķis kā Gacho izpildīja pirms pāris gadiem.

Albuma "Mesa" veidošanā piedalījušies tādi mūziķi kā Igo, Agnese Ratkovska, Vestards Šimkus. Gatis Irbe stāsta, ka arī koncertos daži no viņiem pievienosies: "Igo būs Liepājas koncertā, "Liepājas dzintarā". "Jumprava" būs Rīgas koncertā, un Valmierā būs dziedātāja Daluna."

“Triptihs” koncertu sērija norisināsies:

04.02. – Baltais koncerts, Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”,
17.02. – Zaļais koncerts, Valmierā, Valmieras Drāmas teātrī,
11.03. – Sarkanais koncerts, Rīgā, koncertzālē “Palladium”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti