Gatavojoties albuma iznākšanai, «Dabasu Durovys» laiž klajā dziesmas «Augstumā» videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Grupa "Dabasu Durovys" šogad svin savu desmitgadi, augustā pie klausītājiem dosies ar jau ceturto studijas albumu un nu izdod jaunu dziesmu kopā ar video. Dziesma "Augstumā" tapusi ar Raiņa vārdiem un grupas "Dabasu Durovys" mūziku.

“Augšā zilā debess aiztur elpu”, tie ir Raiņa vārdi, kuriem muzikālu skanējumu piešķīrusi grupa “Dabasu Durovys”.

“Vislielākā cīņa cilvēkam ir jāizcīna ar sevi. Tā ir galvenā doma – gaužām vienkārši,” par jauno dziesmu “Augstumā” saka grupas solists un dziesmas mūzikas autors Arnis Slobožaņins.

Dziesmas “Augstumā” videoklips tapis tuvāk debesīm – uz jumta, tā simboliski piešķirot plašumu gan lēmumiem, kas ikkatru ved pa dzīves ceļiem, gan šoreiz izvēlētajai Raiņa dzejai, kā arī raksturojot šīs dziesmas gaisīgumu.

Lai arī Raiņa dzeja parasti skan smagnēji, Arnis Slobožaņins atzīst, ka šis darbs atnācis pavisam dabiski un arī skanējums piemērots viegls un nepiespiests, bet vārdu vēstījums, kā jau Rainim, dziļš. Turpinot runājošā klusuma tēmu, ko jau iezīmējušas gaidāmā albuma dziesmas “Šūpuļdziesma” un “Pādys”, arī šajā stāsts ir par ceļiem, ko izvēlamies iet.

Jau augustā gaidāms grupas ceturtais studijas albums. Tas un “Dabasu Durovys” desmitgade grupu no Latgales mudina raudzīties sevī dziļāk, bet arī plašāk - atrast jaunus augstumus un ceļus. Pirmatskaņojumu dziesma “Augstumā” piedzīvoja "Dabasu Durovys" Muzeju nakts koncertprogrammā Balvos, Rēzeknē un Maltā.

Dziesmas ierakstā piedalījās: Aleksandrs Tamans (bungas, marimba, metalofons), Laura Bicāne (akordeons), Romāns Sladzis (balss), Valdis Rundzāns (bass), Arnis Slobožaņins (balss, ģitāra).

Dziesmas ieraksts tapis Daugavpilī, "Custom Rd" studijā. Miksēja – Armands Treilihs. Video: Ivars Utināns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti