Gatavojas «Lielā dzintara» spāru svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Liepājas topošajai koncertzālei "Lielais dzintars" sasniedzot augstāko virsotni - 30 metrus, 30.augustā tiks atzīmēti spāru svētki.

Īpaši šim notikumam par godu komponists Kārlis Lācis radījis darbu "Liepājas koncerts 42.195", kura pirmatskaņojums notiks jaunceltnes Kamerzālē. Koncerta tiešraidi varēs vērot brīvā dabā Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" uz lielā ekrāna.

"Lielā Dzintara" Kamerzāle

Spāru svētku koncerta programmā iekļauti divi skaņdarbi: Jura Karlsona "Koana" un Kārļa Lāča "Liepājas koncerts flautai, obojai un orķestrim 42.195", kas spāru svētkos piedzīvos savu pirmatskaņojumu.

42.195 ir oficiālais maratona garums. "Tā īpašības - mērķtiecība, nepārtraukta kustība, sacensība, attīstība un izaugsme - varam pielīdzināt arī "Lielā dzintara" šī brīža būvniecības gaitai," norāda koncertzāles producente Baiba Bože.

"Skrienot cilvēks ik uz soļa piedzīvo tā saucamo lidojuma fāzi, kad abas kājas ir atrautas no zemes. Lidojums ir arī visbiežāk minētais sajūtu raksturojums pēc garo distanču mērošanas, to pielīdzina ļoti spēcīgai prieka un laimes emociju izpausmei," stāsta darba autors Kārlis Lācis.

Koncertā piedalīsies solisti Miks Vilsons (flauta) un Pēteris Endzelis (oboja), kā arī Liepājas Simfoniskais orķestris ar Atvaru Lakstīgalu pie diriģenta pults.

Spāru svētku koncerts būs viens no noslēdzošajiem festivālā "Liepājas vasara" pasākumiem, kas šogad aizrit topošās koncertzāles "Lielais dzintars" gaidīšanas zīmē. 30.augustā uzreiz pēc koncerta plkst. 21 Liepājas pludmalē norisināsies Senās uguns nakts pasākums "Ziemeļu pavasaris".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti