Garīgās mūzikas festivāls «Sudraba zvani» - jau 11. reizi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gada sākums ar garīgumu ir laba zīme, ka gads būs veiksmīgs un nesīs labus augļus, nu jau 11. reizi rīkojot Starptautisko garīgās mūzikas festivālu „Sudraba zvani”, pārliecināti gan šī festivāla rīkotāji, gan paši dalībnieki. Šogad festivālā vēsturē lielākais dalībnieku skaits - vairāk nekā 70 kolektīvu un pāri par 2000 dalībnieku, kuri šajās dienās ar garīgo mūziku piepilda pilsētas kultūras iestādes, dievnamus un cilvēku sirdis.

 Idejas autors un mākslinieciskais vadītājs ir Daugavpils jauktā kora „Daugava” diriģents Jevģēnijs Ustinskovs. "Man "Sudrabas zvani" vienmēr ir kā gaiši svētki, kad sabrauc koristi no visādām valstīm (..) Šogad mums arī uzstājās arī solisti līdz 16 gadu vecumam," stāsta Ustinskovs.

"Sudraba zvani" Daugavpili pieskandina jau kopš 8. janvāra, svētdien festivāla konkursa fināls un noslēguma koncerts, bet šīs festivāla dienas ir neaizmirstamas un garīguma piesātinātas, stāsta dalībnieki, pirms uzstāšanās saviļņotas koristes no Siguldas.

Festivāla režisore Sandra Maskaļova stāsta, ka līdztekus ar koristiem no Dānijas, Somijas, Krievijas, Igaunijas, Polijas, Ungārijas, arī Igaunijas, Lietuvas, viskuplākaja skaitā jau tradicionāli ir garīgās mūzikas izpildītāji no Latvijas:

"(..) Lielākoties atkārtoti brauc mūsu pašu Latvijas kolektīvi, (..) tas liecina, ka viņi saņem to, ko viņi grib saņemt."

Visus vieno īpaša garīguma sajūta, kas izskan mūzikā un koristu balsīs. Šogad šis festivāls ievada arī Daugavpils pilsētas jubilejas svinības. "Šis ir viens no festivāliem, kas ievada pilsētas jubilejas gadu," apliecina Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis.

„Sudraba zvani” Daugavpili pieskandina ik pa diviem gadiem, nākamais garīgās mūzikas  festivāls notiks 2017. gadā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti