Garīgās mūzikas festivālā viesojas gruzīnu vokālā grupa «Didgori»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šī gada Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla viesi ir gruzīnu vokālā grupa „Didgori”. Vīri izpilda tradicionālās un garīgās gruzīnu dziesmas.

Īpašs solās būt Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla 4.septembra koncerts Doma baznīcā „Gruzijas motīvi”, kurā, izmantojot ”Didgori” dziedātās melodijas, duets „Instrumenti”, Ēriks Ešenvalds un Uģis Prauliņš veidojuši jaunas oriģinālkompozīcijas. Koncertā piedalīsies arī Raimonds Pauls, kurš improvizēs par sava drauga Gijas Kančeli radītajām tēmām.

Atskaņojumā piedalīsies koris „Latvija”, duets „Instrumenti”, „Didgori” dziedātāji un diriģents Māris Sirmais. Savukārt 5.septembrī „Didgori” Rīgā, Svētā Pētera baznīcā sniegs solokoncertu.

„Didgori” ansambļa dalībnieki atzīst, ka šis projekts viņiem tomēr ir kas jauns.

„Mēs šīs dziesmas dziedam jau desmit gadus, tāpēc nav sarežģīti. Esam pārliecināti, ka viss izdosies lieliski, jo strādājam kopā ar cilvēkiem, kuri ir profesionāļi, un esam viņiem uzticējuši savu folkloru, mūsu dziesmas,” stāsta vokālās grupas dalībnieks Nikolass Ivanošvilli. „Šī ir pirmā reize, kad mūsu tautasdziesmas skanēs kopā ar klasisko kora mūziku un grupu „Instrumenti”. Mēs domājām, ka tas ir liels risks, jo nebijām pārliecināti, ka to izdosies veikt gaumīgi. Bet kad satikāmies ar Māri Sirmo, viņš atbrauca uz Gruziju un izstāstīja, ka tas būs tā un tā. Mēs bijām priecīgi, jo sapratām, ka nebūs tā, kā bijām iedomājušies. Tas ir pavisam cits mūzikas līmenis.”

„Viņi ar milzīgāko atbildības sajūtu gatavojas Latvijai,” uzsver garīgās mūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs un diriģents Māris Sirmais, paužot pārsteigumu par „Didgori” dziedāšanas prasmēm. „Tā ir unikāla grupa, jo kopj savas tautas tradīcijas ar tik milzīgu cieņu, viņi rokas visos iespējamos variantos gan ierakstos, gan arhīvos. Tas patiešām ir nenormāli apbrīnojami fanātiski, kā viņi to dara.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti