Kultūras ziņas

Psiholoģiskā drāma "Mīļākais" Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Latviešu zīmju valodas alfabētam - 65!

Garančas un Paula "Baltās paslēpes"

Garančas un Paula koncerts «Baltās paslēpes» izcēlies ar spēcīgu emocionalitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

18.septembra vakarā Nacionālajā teātrī koncertā “Baltās paslēpes” pirmatskaņojumu piedzīvoja īpaši solistei Elīnai Garančai komponētas Raimonda Paula dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju.

„Sākums pavisam nebija viegls, jo tie ir divi izcili mākslinieki ar ļoti augstu atbildības sajūtu un, satiekoties vienam ar otru, viņi mazlietiņ taustījās, kā tas tagad būs… kā Elīnai dziedāt, kā Paulam spēlēt, kādā manierē?” sadarbības sākumu ieskicē koncerta idejas autore Gunda Vaivode.

„To pirmo tikšanos Dailes teātra mūzikas istabiņā es atcerēšos uz ilgiem laikiem,” norāda Vaivode.

Viņa abiem mūziķiem velta labus vārdus. „Galvenais pienesums ir ne tikai fakts, ka Elīna šeit dzied mazlietiņ citā manierē, bet arī tas, ka Raimonds Pauls mazliet citādi komponē un, speciāli rakstot Elīnai Garančai šīs dziesmas, viņš ir kā īsts klasiķis un viņa, protams, ir īsta dīva,” saka Vaivode.

Savukārt režisors Andrejs Žagars akcentē, ka Garanča ir spējusi nodot Belševicas dzejnieces domu, pievienojot tai savu pārdzīvojumu un emocionālo dzīves pieredzi.

Emocionalitātes spēku min arī mecenāte Ināra Tetereva.

„Nu, mēs gaidījām tiešām kaut ko tādu ļoti siltu un emocionālu, un es noraudājos. Redzēju, ka vēl kundzes velk mutautiņus ārā, bet tiešām aizkustinoši un ļoti, ļoti skaisti,” saka Tetereva.

Savukārt Garanča saka paldies tiem, kas atnāca uz koncertu. „Ir baigi forši stāvēt uz šīs skatuves un dziedāt tanī zālē. Paldies, ka esat, ka atnācāt un pieņēmāt arī manu uzdrošināšanos pieskarties Maestro mūzikai. Mēs jau tādi klasiskie bļauri vien esam,” pauž Garanča.

Koncertā, kurš ir viens no centrālajiem Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas “Tête-à-Tête 2016” pasākumiem un tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri, pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja jaunas, tieši Elīnai Garančai komponētās dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju. Muzikālā vakara programmā – vokālie opusi, instrumentālās improvizācijas un sarunas.

Koncertu var noklausīties Latvijas Radio 3 - "Klasika" mājas lapā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti