«Galapagai» festivālā Lietuvā uzstāsies «The Baseballs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskajā brīvdabas rokfestivālā "Galapagai" Lietuvā 1.augustā uzstāsies Vācijas rokenrola grupa "The Baseballs".

Grupā "The Baseballs" muzicē trīs jauni vācu puiši - Sems, Digers un Basti (Basti), kuri 2007.gadā sava prieka pēc studijā ierakstīja 50. un 60.gadu stila mūziku un guva necerēti lielus panākumus. "The Baseballs" puišiem slavu atnesa Riannas dziesmas "Unbrella" 50.gadu rokenrola stilā iedziedātā kaverversija.

Puiši ir izveidojuši interesantas kaverversijas arī tādiem hītiem kā Keitijas Perijas "Hot’n’Cold", Bejonsī "Crazy in Love", "Snow Patrol" dziesmai "Chasing Cars", Lēdijas Gāgas "Pocker Face", Ašera "Love in The Club".

Ietērpjot popmūzikas hītus jaunā skanējumā, "The Baseballs" deva arī jaunu nosaukumu pašu izpildītajam mūzikas stilam - "Vock’n’Roll". "Pirmo reizi satiekoties mēģinājuma telpā un improvizējot ar dažādām melodijām, spēlējām Elvisa Preslija "Blue Suede Shoes". Kad jau bijām manāmi iedzēruši, sākām arī dziedāt līdzi, kas izklausījās pēc šlāgermūzikas. Bet mēs taču sanācām, lai spēlētu rokenrolu!" saka "The Baseballs" puiši intervijā portālam "FemaleFirst.co.uk".

"The Baseballs" debijas albums "Strike!" iznāca 2009.gadā. "The Baseballs" ir pārdevuši vairāk nekā vienu miljonu ierakstu visa pasaulē un ieguvuši vairākus apbalvojumus: četras reizes iegūts Platīna diska statuss Somijā, Dubultplatīns Šveicē, Platīns Zviedrijā, Norvēģijā un Holandē, Zelta diska statuss Vācijā, Austrijā un Lielbritānijā. "The Baseballs" saņēmuši prestižo Vācijas mūzikas balvu "Echo", pavadījuši vairākus mēnešus koncerttūrēs Eiropā un spēlējuši simtiem koncertos un festivālos.

Šā gada martā grupa prezentēja jaunu albumu ar nosaukumu "Game Day". Viņu sirdis joprojām pieder rokenrolam, taču šoreiz paralēli dziesmu kaverversijām mūziķi piedāvā arī vairākas oriģinālkompozīcijas.

Kā vēstīts, "Galapagai" festivāls izziņojis pirmos pašmāju māksliniekus. Šogad festivālā uzstāsies "Leon Somov un Jazzu", "Keymono", "Lemon Joy", "Liūdni slibinai", dziedātāja Jurga un dziesminieks Markas Palubenka.

"Galapagai" festivālā uzstāsies arī "Supersci" (Zviedrija), "Mr.Woodnote" (Lielbritānija), "Margaret Live" (Igaunija), "Curlykills" (Igaunija), "Superskankers ft. Okym Riim" (Igaunija), "Digital Digital" (Igaunija), "Bez bileta" (Baltkrievija), "Krambambulya" (Baltkrievija) un citi.

"Galapagai" festivāls ir lielākais, senākais starptautiskais brīvdabas rokfestivāls Lietuvā. Festivāla norises vieta ir Zarasas sala, kas atrodas 20 kilometrus no Latvijas robežas un 30 kilometrus no Daugavpils. Šogad festivāls norisināsies 1. un 2.augustā, piedāvājot plašu muzikālo, sporta un izklaides programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti