Panorāma

Ja dzer, tad nebrauc!

Panorāma

LTV un LR apvienošana pakļauta politiskām spēlēm?

Ineses Galantes fonds

Galante: Ar atbalsta fonda izveidi gribu atlīdzināt Latvijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Operdziedātāja un soprāns Inese Galante ir nodibinājusi atbalsta fondu jaunajiem klasiskās mūzikas māksliniekiem. Operdziedātāja Latvijas Radio raidījumā „Kultūras rondo” atzīst, ka fonds viņai liks arvien biežāk uzturēties Latvijā.

„Man ir nodibināts fonds. Tas ir diezgan jauniņš un frišs,” par jauno atbalsta fondu saka Galante. Viņa atzīst, ka šādu fondu gribējusi nodibināt sen, bet „viss notiek tad, kad tam ir jānotiek”.

Galvenais fonda dibināšanas mērķis Galantei ir atmaksāt atpakaļ Latvijai, ko „es saņēmu no viņas”. „Es esmu pateicīgs cilvēks un domāju, ka ir laiks pienācis kaut ko dot atpakaļ,” teica māksliniece.

Galante atklāja, ka pie viņas bieži nāk jauni dziedātāji un lūdz padomu, ko darīt tālāk, pie kā braukt, kā attīstīties. „Viņiem vajag padomu, pieskārienu, plecu, atbalstīt, uzturēt un dot tādu ne tikai dvēselisku, bet arī fizisku atbalstu. Un arī stipendiju, kas palīdzētu mācīties,” saka operdziedātāja.

Jaunais fonds likšot arī Galantei pavadīt vairāk laika Rīgā, jo viņa vēloties būt noderīga Latvijai vairāk nekā iepriekš.

Kā vienu no darbības mērķiem Galante saredz pasākumu attīstīšanu reģionos. Viņa atminas, kā kādreiz „mēs braukājām pa miestiņiem, pa klubiem un es joprojām atceros, kā gaida.Tauta ir izsalkusi un viņiem vajag [mūziku]. Ne katrs var atļauties braukt līdz Rīgai. Tāpēc tas būtu pareizi – pievest. Un es zinu, ka mūs gaidīs,” uzskata Galante un norāda, ka uz laukiem ir jāved gan savējie, gan ārzemju zvaigznes. Jo visiem patīkot salīdzināt.

Jau vēstīts, ka no 12.–18. augustam Dzintaru koncertzālē norisināsies IX Starptautiskais mūzikas festivals „Summertime – aicina Inese Galante”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti