Gaismas pils korē notiks kamermūzikas koncerts «Sudraba toņos…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Koncerts “Sudraba toņos...” ir trīs laikabiedru – flautistu Agitas Aristas un Ievas Pudānes un pianistes Ievas Dzērves – vēlme vienoties kopīgā muzikālā piedzīvojumā, neskatoties uz attālumu, kas viņas šķir.  Jau vairāk nekā 10 gadus Agita Arista pastāvīgi dzīvo ASV, un šo 12 gadu laikā šī būs Agitas otrā iespēja ierasties Latvijā un koncertēt dzimtenē. 

Šā gada 5.  septembrī koncerts “Sudraba toņos...” notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē, savukārt 6. septembrī – Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skolā, kur sākušās Agitas Aristas muzikālās gaitas, informēja biedrības “HI” pārstāve Dita Ābola. 

Agita Arista un Ieva Pudāne gājušas līdzīgus ceļus studiju laikā – abas studējušas pie profesora Viļņa Strautiņa, kā arī papildinājušas zināšanas pie profesora Karlo Jansa Luksemburgā. Gan Agitas, gan Ievas ceļš vēlākos gados vedis arī pie izcilā britu flautista, Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas profesora Viljama Beneta. Pianiste Ieva Dzērve savukārt jau vairāk nekā 20 gadus aktīvi sadarbojas ar daudziem Latvijas flautistiem, kā arī ilgus gadus cieši sadarbojas ar  Karlo Jansu un piedalās viņa organizētajās ikgadējās flautistu un pianistu meistarklasēs Luksemburgas pilsētā Dīkirhā.

Koncerta programma veidota kā mozaīka no skaņdarbiem flautai vai divām flautām un klavierēm, kas Latvijā nav atskaņoti vai atskaņoti reti, bet kurus mūziķes vēlējušās atskaņot un ar tiem iepazīstināt klausītājus. Programmā iekļauti Eldina Bērtona, Martina Amlina, Juko Ubajaši, Jana Klarka, Filipa Gobēra darbi. Jo īpaši uz koncertiem tiek aicināti mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi  Ieeja abos koncertos bez maksas.

Koncertus organizē biedrība “HI” un Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skola, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Jaunpiebalgas novada dome un Latvijas Nacionālā bibliotēka.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti