Gaismas pilī notiks grupas «Bērnības milicija» albuma pārizdošanas pasākums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

14. martā plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Audiovizuālajā lasītavā (4. stāvā), atzīmējot 15 gadus kopš savā pirmā albuma iznākšanas un pirmo vecuma krīzi, grupa “Bērnības milicija” aicina uz radošo darbnīcu un koncertu, pavēstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji.

Pirms 15 gadiem kādā Rīgas teātrī notika īpašs pasākums: padsmitgadnieku grupas “Bērnības milicija” pirmā albuma prezentācija jeb, kā grupa pati to dēvēja, “ekshumācija”. Lai arī “Bērnības milicija” bija tik tikko parādījusies uz Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuves, uz koncertu ieradās vairāk nekā 100 cilvēku, un kopš tā laika grupa saglabājusi stabilu vietu savu klausītāju sirdīs.

Darbnīcas laikā tās apmeklētājiem būs iespēja izgatavot savu albuma vāciņu pēc oriģinālā parauga, lai to kopā ar disku iegūtu savā īpašumā par īpašu cenu. Oriģinālais albuma noformējums veidots no padomju laika flīzes, Luija Aragona grāmatas “Komunisti” lapām un fotogrāfijas, kurā redzams fragments no bērnu apgleznotas sienas pie Rīgas Dzemdību nama. Šis vāciņš ir gana radošs diska iepakojums, lai ne tikai mūzikasmīļi, bet arī disku kolekcionāri joprojām priecātos to iegūt savā īpašumā.

Darbnīcas dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc organizatori lūdz uz to pieteikties iepriekš, sekojot šai saitei.

Pēc darbnīcas turpat lasītavā sāksies “Bērnības milicijas” koncerts, grupas oriģinālsastāvam atskaņojot albuma “Mūzika dejām” dziesmas. Uz koncertu aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Paralēli pasākumam Audiovizuālajā lasītavā būs iespējams apskatīt izstādi “Zibens pa dibenu”, kurā apkopoti mūzikas žurnālista, kritiķa un dīdžeja Ulda Rudaka izvēlēti 100 labākie latviešu mūzikas albumi, starp kuriem atrodams arī “Bērnības milicijas” albums “Mūzika dejām”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti