Rīta Panorāma

Biohakings - vienkāršs veids, kā dzīvot gudrāk

Rīta Panorāma

Grupa "Mākoņstūmēji" izdos trešo albumu

"LATVIJAS KOMPONISTI LATVIJAS SIMTGADEI" noslēguma dižkoncerts 4.maijā LNB ātrijā

Gaismas pilī ar dižkoncertu noslēgsies cikls «Latvijas komponisti Latvijas simtgadei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trīs gadu periodā īstenotais piecu koncertu cikls vainagosies īpašā noslēguma dižkoncertā, kurā izskanēs 14 skaņdarbu izlase. Tajā piedalīsies trīs Latvijas profesionālie kori – Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Latvijas Radio koris un Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, kā arī 18 vadošie Latvijas pašdarbības jauktie kori.

Diriģents un projekta “Latvijas komponisti Latvijas simtgadei” idejas autors Māris Sirmais mēģinājumos ir pamanījis, ka šī mūzika ļoti patīk dziedātājiem. Viņš uzsver, ka pirmā un galvenā lieta visā šajā iespaidīgajā ciklā bijusi kvalitāte.  

“Liekas, ka dziedātājus visvairāk uzrunā tas tematiskais un arī muzikālais materiāls, kas sirsnīgi silda kaut kādus dziļākus mūsu sajūtu slāņus un uzrunā bez ārišķībām, bez lētuma, kur tu vari just godīgumu gan tekstā, gan arī mūzikā,” stāsta Sirmais.

Noslēguma dižkoncertā diriģents sola arī interesantu izkārtojumu: “Dziedātāji būs izvietoti krievu “P” burta formā, tā kā tāds svētku galds. Starp pirmo rindu vienā pusē un pirmo rindu otrā pusē būs tikai 1,70 m attālums. Mēs dziedāsim viens otram. Tāds dziedātāju kontakts vēl nekad nebūs bijis.”

Savukārt kora “Latvija” māksliniece Irina Rebhūna atzīst: “Tas ir unikāls projekts, ka komponisti var uzrakstīt tik daudz dziesmu  un ir brīva izvēle. It īpaši koriem, pašdarbības koriem. Šīs dziesmas iedzīvosies un jau ir iedzīvojušās koru repertuāros un tiek visā pasaulē dziedātas. Tāpēc man liekas, ka šis ir ļoti izdevies projekts.”
 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti