Pa ceļam ar Klasiku

Saruna ar un par "Putniem", kuri šogad svin 25!

Pa ceļam ar Klasiku

Skaistu dāvanu Rīgas Latviešu biedrībai 150. jubilejā sarūpējis koris "Latvija"

Daniils Bulajevs gatavojas solokoncertam Latvijas Nacionālajā operā

Futbols un sapnis par labu vijoli. Saruna ar Daniilu Bulajevu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Par brīnumbērnu dēvētais Daniils Bulajevs, kuram šobrīd ir jau četrpadsmit, brīvajā laikā labprāt spēlē futbolu un florbolu. Šobrīd viņš gatavojas solokoncertam Baltajā namā un sapņo par labu instrumentu: vijole, kas šobrīd viņa rīcībā, neesot īsti laba.

"Satraukums pirms koncerta operā, protams, ir – tagad viss jāsagatavo līdz galam, lai labi nospēlētu," prātīgi saka jaunais mūziķis, kurš 6. oktobrī sniegs solokoncertu Latvijas Nacionālajā operā. Pie klavierēm būs Lili Sarkisjana, kura jau astoņus gadus ir Daniila Bulajeva pastāvīgā koncertmeistare. "Mums ir ļoti labs kontakts, viņa ir brīnišķīga pianiste," teic vijolnieks, kurš ir pārliecināts – labo saprašanos pirmkārt nodrošina kopīga mūzikas sapratne: "Tas ir pats galvenais, spēlējot kopā."

 

6. oktobra koncertam Daniilu Bulajevu uzrunājis pats operas valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš: "Tas ir liels gods – spēlēt operā," teic jaunais mākslinieks, kurš kopā ar Sarkisjanu sagatavojis speciālu programmu mūsu Baltā nama simtgadei: skanēs parafrāzes un transkripcijas no operām "Karmena", "Fausts" un citām. Programmu vijolnieks sācis gatavot augusta sākumā – puse no skaņdarbiem jau esot viņa repertuārā, taču puse būšot pilnīgi jauns repertuārs.

Ne tikai vijole

Ik dienas vijoļspēlei Daniils Bulajevs velta aptuveni četras stundas, daudz klausās klasisko mūziku, taču ārpus skaņu pasaules viņu vilina arī sports.

"Vasarā ar draugiem spēlēju futbolu, bet ziemā – florbolu.  Vecāki neiebilst – viņiem patīk, ka spēlēju ne tikai vijoli, bet nodarbojos arī ar sportu,” atklāj jaunais mūziķis, kurš īpaši fano par Barselonas futbola komandu.

Vaicāts par tuvākajiem plāniem mūzikā, Daniils Bulajevs stāsta, ka 18. novembrī gaidāms koncerts Daugavpilī, kur būs jāuzstājas kopā ar "Kremerata Baltica". "Vēl ļoti nopietns koncerts būs 3. decembrī – uzstāšos Maskavas Čaikovska zālē kopā ar Vladimiru Spivakovu un Maskavas virtuoziem.

Arvien biežāk supertalantīgais zēns saņem piedāvājumus koncertēt arī ārvalstīs: piemēram, šovasar koncertējis gan Itālijā, gan Ķīnā.

Laba vijole smalka auto cenā

Daniila Bulajeva rīcībā šobrīd ir vijole, kuru pērn viņš saņēmis dāvanā pēc uzvaras konkursā Itālijā. Taču, kā atzīst talantīgais mūziķis, tā diemžēl neesot tik laba, kā cerēts. "Tāpēc mums tagad ir liela problēma, kur dabūt vijoli un kā to nopirkt,” atzīstas Daniils Bulajevs.

Talantīgais mūziķis neslēpj, ka labs instruments, kā minimums, maksājot simttūkstoš eiro: "Tas ir ļoti dārgs prieks..."

Tāpēc zēns cer uz kāda fonda vai nesavtīgu mecenātu atbalstu: "Saņemt lietošanā labu instrumentu – tā mūziķiem vienmēr ir kā liela, liela dāvana!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti