Kultūras ziņas

Koncerts, kura nebija

Kultūras ziņas

"Maska" apdzied ziemas saulgriežus

Liepājā, Rēzeknē un Cēsīs skanēs fanks

«Funky Christmas» apceļos trīs Latvijas reģionālās koncertzāles

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien, 16.decembrī, Liepājas jaunajā koncertzālē "Lielais dzintars" Latvijas Radio bigbends un pasaules slavenais zviedru trombonists Nils Landgrēns uzsāk trīs koncertu sēriju "Funky Christmas" lielākajās Latvijas koncertzālēs. Ar mūziķi, kuru mēdz dēvēt arī par "vīru ar sarkano tauri", mēģinājuma laikā Latvijas Radio pirmajā studijā tikās un aprunājās Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņas".

Turpinot tradīciju - sadarboties ar pasaulē populāriem mūziķiem -, Latvijas Radio bigbends pirms Ziemassvētkiem sagatavojis īpašu koncertprogrammu, kas tapusi sadarbībā ar zviedru supertrombonistu Nilu Landgrēnu. Mūziķis pazīstams arī kā "vīrs ar sarkano tauri".

"Mēs esam uzaicinājuši Nilu Landgrēnu, kurš ir trombonists, vokālists, komponists, festivālu organizators, vīrs ar ļoti daudziem talantiem, kā viens no ievērojamākajiem trombonistiem šeit, Eiropā," stāsta Latvijas Radio bigbenda vadītājs Māris Briežkalns.

Landgrēns ir piedalījies vairāk nekā 500 mūzikas ierakstu tapšanā, no tiem 19 ir viņa paša. Mūziķis sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Hērbijs Henkoks, zviedru supergrupa "Abba", "Grammy" balvu ieguvējs, amerikāņu trompetists Rojs Hardgrovs un hip-hop superzvaigzne Vaiklefs Džīns. Mūziķis atzīst, ka fankmūzikai piemīt spēja cilvēku iekustināt arī ķermeniski. Klausoties fanku, rodas vēlme kustēties un  dejot.

"Mēs spēlēsim fankmūziku, mūzika mūsu koncertos būs ritmiska un dejiska. No pirmās takts, kad bundzinieks sāka spēlēt, es jutu - jā, esmu mājās, man nekas daudz šiem mūziķiem nav jāstāsta, viņi zina, kā jāspēlē fankmūzika, viņi zina, kāds skanējums man patīk. Viņi ir ļoti labi mūziķi," norāda Nils Landgrēns.

Koncertprogramma "Funky Christmas" skanēs 16.decembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", 17.decembrī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē un 18.decembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti