Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Bērziņu un Signi Ezeriņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču

Intervija ar vokālo grupu Framest

«Framest» Ziemassvētku koncertā – arī Kaspara Zemīša jaundarbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

''Framest'' ikgadējā Ziemassvētku koncertā 10.decembrī varēs dziedēt ne tikai visiem iemīļotas Ziemassvētku melodijas, bet arī latviešu komponistu jaundarbus.

Izcilais latviešu ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis ir starp tiem komponistiem, kuru muzikālo līniju varēs baudīt koncertā sestdien. Šī grupai ir pirmā sadarbība ar Kasparu Zemīti, kurš atzinīgi vērtē ''Framest' darbību un stāsta par sadarbības aizsākumu ar grupas māksliniecisko vadītāju un dziedātāju Jāni Ķirsi: “Manuprāt, ''Framest' šobrīd reprezentē a capella grupas iespējas un popularizē šo stilu Latvijā. Man prieks, ka mūziķi piesaka sevi arī kā solomākslinieki. Jānis piedāvāja sadarboties un sakomponēt dziesmas tēmu. Aizsūtīju melodijas uzmetumu, iespēlētu uz ģitāras... un atpakaļ saņēmu dziesmu ar jauku Ziemassvētku tekstu un skanīgu aranžējumu. Skaista Ziemassvētku dāvana man un arī jums!” stāsta Zemītis.

 

Ziemassvētku koncerts, kā jau tam pieklājas, brīnumu laiku gaidot, būs muzikāliem pārsteigumiem pilns – jau iepriekš minētie mūsdienu komponistu kā Raimonds Pauls, Kaspars Zemītis, Kārlis Lācis, Jānis Ķirsis un citu radīti jaundarbi, kā arī neizpaliks džezs un svētku melodijas. ''Framest'  Ziemassvētku koncerts ir iekļauts arī “Eiropas Ziemassvētku” festivāla programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti