«Framest» laiž klajā singlu «Ziemā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vokālā grupa "Framest" klausītāju vērtējumam nodod dziesmu „Ziemā”. Dziesmas autors ir  komponists un grupas mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis, vārdu autore – Inga Pizāne-Dilba. Ierakstā piedalījies arī Raimonds Ozols un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartets. Skaņu režisors – Ivars Ozols, miksēšanu un māsterēšanu veicis Gints Stankevičs.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Dziesmai tapis arī tulkojums un ieraksts ķīniešu valodā, jo novembra otrajā pusē "Framest" kopā ar džeza mūziķiem Edgaru Jasu (klavieres), Ivaru Arutjunjanu (bungas) un Tomu Lipski (kontrabass) dosies koncertturnejā uz Ķīnu, kur laikā no 20. līdz 26. novembrim sniegs piecus koncertus koncertzālēs Pekinā, Šanhajā, Guandžou, Sjudžou un Šanduņā. Grupas koncerti Ķīnā notiks Baltijas valstu mūzikas festivāla ietvaros, un ieplānotais koncertu cikls uzskatāms par pirmo soli Ķīnas un Baltijas valstu kultūras sadarbības nostiprināšanā.

Pēc atgriešanās no Ķīnas "Framest" sniegs vairākus Adventa un Ziemassvētku laika koncertus, tostarp 14. decembrī kultūras pilī „Ziemeļblāzma”, 16. decembrī Brocēnu kultūras namā un 20. decembrī – koncertšovu visai ģimenei „Ziemīši” koncertzālē „Rīga”.

„Ziemīši ir laiks, kad ikviens – gan bērni, gan pieaugušie – var sastapt savus iemīļotos varoņus no  Ziemassvētku pasakām, dziesmām, multfilmām un mesties jautros piedzīvojumos!”, atklāj Jānis Ķirsis.

Programmā "Ziemīši" apvienotas tradicionālās Ziemassvētku, populārās džeza melodijas, tautā iemīļotas latviešu autoru dziesmas, kā arī melodijas no multfilmām. "Framest"  koncertšovu izpilda a capella  aranžējumos, ar balsīm atdarinot dažādus mūzikas instrumentus un dzīvnieku balsis. Krāsaino, kontrastiem bagāto muzikālo partitūru papildinās horeogrāfija un gaismu šovs, kā arī saspēle starp dziedātājiem un publiku, iesaistot to dažādos jokos un muzikālos uzdevumos.

Koncertšovs „Ziemīši” notiek festivāla „Eiropas Ziemassvētki” ietvaros, kas visu decembri priecē klausītājus ar koncertiem Latvijas koncertzālēs un dievnamos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti