«Framest» laiž klajā dziesmu «Dod, dieviņi» un aicina uz koncertprogrammu «Dainu skapis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vokālā grupa "Framest" klausītāju vērtējumam nodod dziesmu „Dod, dieviņi”, kas tapusi grupas jaunajai koncertprogrammai „Dainu skapis”, kas 2. oktobrī izskanēs Spīķeru koncertzālē un 9. oktobrī Kauguru kultūras namā.

Dziesmas  „Dod, dieviņi” autors ir komponists un grupas mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis, vārdi no latviešu tautas dainām.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Koncertprogramma „Dainu skapis” ir muzikālu meklējumu rezultāts, kur tradicionāla melodija tiek ietērpta formā, ritmā un harmonijās, kas aktuālas gan mūsdienu akadēmiskās mūzikas, gan arī estrādes mūzikas vidē. Šī programma ne vien smeļas iedvesmu tautas kultūrā un piedāvā to jaunā, mūsdienīgā skanējumā, parādot tradīciju mijiedarbību ar mūsdienu kompozīcijas tehnikām — džezu, elektroniku u. c., bet arī ieskanas jaunos darbos, kuri iemieso tradicionālās latviešu vērtības. Koncertprogrammā izskan vokālās grupas "Framest" dalībnieku Jāņa Ķirša un Roberta Memmēna tautasdziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas.

 „Latviešu komponistam ir grūti, teju neiespējami savā oriģinālmūzikā izvairīties no latviešu tautasdziesmu intonācijām, savu iespaidu dziļi atstājis arī dainu īpašais laika plūdums un vārdu ritējums,” stāsta Jānis Ķirsis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti