FOTO un VIDEO: Rūta Dūduma uzstājas džeza festivālā Moldovā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vokāliste Rūta Dūduma jau otro gadu piedalījusies Starptautiskajā džeza festivālā “Jazz ’n Chisinau” Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā.

Pērn Rūta Dūduma kopā ar vietējiem mūziķiem izpildīja gan latviešu tautas dziesmas džeza aranžējumā, gan pianista un festivāla direktora Valeriu Culea kompozīcijas, taču šogad mūziķe apvienojās internacionālā projektā kopā ar mūziķiem no Itālijas, Moldovas un Senegālas. Festivālā uzstājās arī džeza mūziķi no Polijas (Tomasz Wendt Trio) un Vācijas (Pablo Held Quartet).

Rūta Dūduma Kišiņevā sniedza intervijas vietējā televīzijā, kā arī kopā ar ģitāristu Danu Brumu izpildīja spontāni izveidotu dueta priekšnesumu latviešu valodā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kišiņevas Mūzikas, teātra un mākslas akadēmijā dienu pirms festivāla atklāšanas koncerta  jaunā mūziķe sniedza meistarklasi vokālajā mākslā, atzīstot, ka akadēmijas studentes ir ļoti talantīgas un varošas, bet informācijas un pieredzes trūkuma dēļ viņu zināšanas par džeza mūziku nav tik padziļinātas, tāpēc Rūta ar prieku dalījās savā pieredzē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti