Kultūras ziņas

Koris "Latvija" muzicē kopā ar Ivetu Apkalnu

Kultūras ziņas

Latvijā sākas arhitektūras nedēļa

Nosvinēta "Iļģu" 35. jubileja

FOTO un VIDEO: «Iļģi» ar lielkoncertu nosvinējuši 35.jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Agris Daņilevičs par viņiem saka – tā ir grupa, kura jau no paša sākuma spējusi būt mūsdienīga. Tā ir postfolkloras grupa “Iļģi”, kuri 14.maijā "Arēnā Rīga” kopā ar vairāk nekā 1000 dejotāju lieluzdevumā “Spēlēju. Dancoju. Dejoju” nosvinējuši 35.jubileju.

Nemaz ne tik bieži dejotājiem nākas dejot pie dzīvās mūzikas, jo tas ir daudz sarežģītāk. Taču 35.jubilejas lieluzvedumā grupa “Iļģi” tās maksimālajā - 12 cilvēku sastāvā uz laukuma pavada ikvienu vairāk nekā 1000 dejotāju soli.

Jubilejas īpašais notikums – horeogrāfs Agris Daņiļevičs, iļģuprāt, vēl krāšņākā versijā nekā iepriekš atjaunojis pirms 12 gadiem tapušo iestudējumu “Spēlēju, dancoju”.

Ar “Iļģu” mūziku laika gaitā tapušas vismaz 70 dejas. Koncerta idejas autors ir Ilgas Reiznieces dēls Dīvs.

"Daudzi jaunie dejotāji pat nenojauš, kas tie tādi “Iļģi”. Nav jau topa grupa, pa radio neskan bieži, bet tās dejas ir superīgas, visiem patīk un viņš teica, ka būtu labi savākt vienkopus," saka grupas “Iļģi” dibinātāja un līdere Ilga Reizniece.

Lielkoncertā kopā ar „Iļģiem” piedalījās bērnu deju kolektīvi „Auseklītis” (Rīga), „Dzintariņš” (Rīga), „Teiksmiņa” (Rīga), „Zelta sietiņš” (Rīga), jauniešu deju ansambļi „Daiļrade” (Rīga), „Dancis” (Rīga), „Līgo” un „Līgo studija” (Rīga), „Rotaļa” (Rīga), „Zīle” (Ķekava), vidējās paaudzes deju kolektīvi „Dancis” (Rīga), „Līgo” (Rīga), „Mana rotaļa” (Rīga) un Teiksma (Rīga), kā arī senioru deju kolektīvi „Baltābele” (Garkalne), „Ozolnieki” (Ozolnieki), „Sidrabaine” (Ķekava) un „Tacis” (Carnikava). Savukārt lielkoncerta otrajā daļā „Spēlēju, dancoju” uzstājās deju skolas „Dzirnas”, “TDA Vektors” dalībnieki. 

Koncerta radošo komandu veidoja horeogrāfi Jānis Purviņš un Agris Daniļevičs, kā arī režisore Inga Tropa, savukārt grupai uz skatuves pievienojās vairāki viesmākslinieki.

Pēc lielkoncerta, grupa sarūpējusi arī jaunu dziesmu izlasi. Jaunajā diskā iekļautas tieši tās dziesmas, kas horeogrāfa Jāņa Purviņa vadībā tika izdejotas Arēnā „Rīga”, kā arī jauni skaņdarbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti