FOTO un VIDEO: «Dod pieci!» trešo nakti ieskandināja trio «ZaKaBa» un dziedātāja Emīlija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Labdarības maratona “Dod pieci!” stikla studijā Doma laukumā trešajā naktī viesojās grupa "Indygo", mājsēdes laikā tapušais trio "ZaKaBa", jaunā dziedātāja un dziesmu autore Madlēna Ūdre, jaunā mūziķe Emīlija, dziedātāja Loreta Reide un grupa MŪŪNSKIN.

Labdarības maratons "Dod pieci!" aktīvi darbojas arī nakts stundās – stikla studijā muzicē dažādi mākslinieki, kā arī "Dod pieci" dīdžeji ne tikai atskaņo par ziedojumiem izvēlētās dziesmas, bet arī rīko nakts diskotēkas, ļaujot vaļu radošām deju izpausmēm. 

Grupas "Indygo" mūziķi aicina ikdienā būt vērīgākiem un iecietīgākiem vienam pret otru: "Cilvēki par pašsaprotamām lietām neaizdomājas līdz brīdim, kamēr paši nesaskaras. Mēs neesam gatavi daudzām lietām."

 

Mājsēdes laikā Kristians Kareļins, Normunds Zālamans un Normans Bārbals izveidojuši  jaunu trio "ZaKaBa". Viesojoties "Dod pieci!" stikla studijā, grupas dalībnieki minēja vairākas situācijas, ko paši ir novērojuši, – vide it kā ir pieejama un ir aprīkota, taču patiesībā to izmantot ir ļoti grūti.

 

Jaunā dziedātāja un dziesmu autore Madlēna Ūdre stāstīja, ka jau no bērnības ir augusi ļoti pieņemošā vidē. Mūziķe atzīst, ka ir patīkami atrasties vidē, kur cilvēki ir atvērti un laipni.

 

Dziedātāja Emīlija izteicās, ka, viņasprāt, nepieejama vide rada lielus pārdzīvojumus un apjukumu.

 

Jaunā dziedātāja Loreta Reide minēja, ka Berlīnē ir mūzikas festivāls "Pop-Kultur Berlin", un komanda, kas organizē šo festivālu, ir cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem.

 

Kā noslēdzošie viesi bija grupa "MŪŪNSKIN". Viens no grupas mūziķiem atzīmēja, ka viņa vectēvam, kas bija cilvēks ar redzes traucējumiem, ikdiena bijusi sarežģīta, jo viņš nevarēja būt pilnvērtīgs sabiedrības loceklis.

 

Šī gada labdarības maratons "Dod pieci!" izceļ vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur projekta partneriem – labdarības organizāciju Ziedot.lv un invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" tiks novirzīti līdzcilvēku atbalstam – pandusu un pacēlāju ierīkošanai, cilvēku dzīvesvietas labiekārtošanai, tehnisko palīglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām, kas saistītas ar vides pieejamības uzlabošanu ārpus publiskās infrastruktūras.

Ikviens aicināts ziedot "Dod pieci!" apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus sākot no 5 eiro var veikt mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim būs iespējams veikt ziedojumus arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci. Labdarības maratona "Dod pieci!" mērķim ziedot var arī Ziedot.lv mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti