Kultūras ziņas

"Komēta" atdzīvina Daugavgrīvas cietoksni

Kultūras ziņas

Gunta Laudera rotu izstāde "Laiks"

Bonijs Fīldss "uzspridzina" Liepājas koncertzāli

FOTO un VIDEO: Blūza un fanka karalis Bonijs Fīldss sniedzis krāšņu koncertu Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tā ir īsta mūzika, ko spēlē īsti mūziķi. Tā par sevi un savu mūziku saka Čikāgas blūza un fanka leģenda, dziedātājs un trompetists Bonijs Fīldss.

29.jūlija vakarā viņš un pavadošā pašmāju grupa “Bite's Blues band” spēcīgi satricināja Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars”. Tajā valdīja blūza un fanka kluba gaisotne. Klātesošie cēlās kājās, dejoja un sita plaukstas. Turklāt darīja to tik patiesi, ka Bonijs Fīldss uz skatuves pavadīja turpat stundu ilgāk, nekā sākotnēji bija iecerējis.

“Mēs ticam īstam dzīvās mūzikas priekšnesumam, kura laikā mūziķi skatītājiem atdod visu, kas viņiem ir dots,” atklāja Fīldss. “Mēs lieliski pavadījām laiku. Ja jūsu te nebija, jūs daudz ko palaidāt garām!”

Savā mūzikā Fīldss prasmīgi apvieno fanku un blūzu - abas “Great Black Music” sastāvdaļas, kas pašā vasaras karstumā Liepājas koncertzāles apmeklētājiem radīja īpaši enerģisku un pacilātu noskaņojumu. Kulminācijas brīdī mūziķis vēlreiz pārsteidza klausītājus, pievienojoties skatītāju rindās, lai, trompeti spēlējot, draudzīgi sasveicinātos, informēja SIA “Lielais Dzintars” sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

 “Auditoriju iesaistošs, ļoti dzīvespriecīgs, enerģisks, pozitīvs. Viss, kas mums vajadzīgs. Un priecājos, ka mūsu pašu Bites blūza bends var jebkura līmeņa pasaules mākslinieku pavadīt, iesildīt, pārspēt,” iespaidos dalījās koncerta apmeklētāja Brigita.

“Šī bija lieliska iespēja redzēt Čikāgas blūza un fanka leģendu. Viņš ir kolosāls. Es iesaku vēlreiz viņu uzaicināt uz Latviju atbraukt. Kolosāls,” atzina koncerta apmeklētājs Mārtiņš.

Koncertā mijās gan melanholisks blūzs, gan  dinamiski un uzkurinoši fanka ritmi. Līdzās Bonija Fīldsa autorkompozīcijām programmā skanēja arī viņa mentora un iedvesmotāja Džeimsa Kotona (James Cotton) kompozīcijas.  Pēc koncerta Fīldss klausītājus iepriecināja ar kopīgu foto un autogrāfu sesiju.

“Tam patiesi nav nozīmes, vai es spēlēju blūzu, fanku vai abus,” atklāja Fīldss.

“Man pats būtiskākais – lai cilvēki to izbauda, jo mana vienīgā vēlēšanās ir spēlēt publikai, dzīviem cilvēkiem. Un mana sestā maņa man katru reizi palīdz nolasīt skatītājus un noteikt, ko viņi vēlas dzirdēt.”

Šajā koncertā mākslinieks esot sajutis enerģiju, brīnumu un skaistus cilvēkus. “Es varētu turpināt un turpināt, bet tas, ko vēlos pateikt, – mēs lieliski pavadījām laiku,” noslēdza Fīldss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti