Panorāma

"YouTube" zvaigzne cīnās pret radikalizāciju

Panorāma

Maz saulainu un siltu svētku brīvdienu

Dziedātāja L. Rizoto dodas uz Eirovīziju

FOTO un tiešraides arhīvs: Pavadām Lauru Rizzotto uz Portugāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Autoru un izpildītāju konkursa “Supernova” uzvarētāja Laura Rizzotto 1.maijā dodas uz Lisabonu, kur pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Konkursa pusfināli paredzēti jau 8. un 10.maijā, kad uz skatuves ar dziesmu “Funny Girl” kāps arī Laura Rizzotto. Savukārt konkursa fināls 12.maijā notiks arēnā MEO.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Ceļā uz Portugāli dziedātāju pavadīja gan LTV vadība, gan viņas atbalstītāji. Izskanēja runas un laba vēlējumi, kā arī mēģinājumi iemācīties portugāļu valodu.

Jau trešdien dziedātāja pirmo reizi kāps uz lielās skatuves, lai izmēģinātu savu priekšnesumu. Kopā ar Latvijas pārstāvi uz Portugāli devās arī viņas bekvokālisti Iluta Alsberga, Antra Kūmiņa, Kristīne Pastare un Edgars Zvirbulis, skaņu režisors Pablo San Martins, Lauras mamma un menedžere Adriana Rizzotto, kā arī Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska. Lisabonā delegācijai pievienosies arī fotogrāfs un operators Kevins Čiu, kas iemūžinās Lauras Rizzotto gaitas Portugālē.

Tikt galā ar lielo spriedzi dziedātājai palīdzēs viņas liela latviešu-brazīliešu ģimene. “Viņi satiks mani Lisabonā. Mani atbalstīs mans tēvs, mana māsa, mana latviešu vecmamma un mani brazīliešu vecvecāki (..) Viņi bija kopā ar mani kopš brīža, kad es uzsāku šo mūzikas ceļojumu un piepildīju sapņus strādāt ar mūziku. Man ir ļoti svarīgi, lai ģimene būtu blakus, neskatoties uz to, kas notiks!” saka Rizzotto.

Tērpu un stilu Lauras Rizzotto Eirovīzijas priekšnesumam ir veidojusi zīmola “Baronessa” dizainere Marta Bērzkalna.

Laura Rizzotto Latviju starptautiskajā konkursā pārstāvēs ar pašas sarakstīto dziesmu “Funny Girl”, kas plūca uzvaras laurus Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursā “Supernova”.

Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas šogad norisināsies jau 63. reizi, Portugāles galvaspilsētā Lisabonā notiks pirmo reizi, pateicoties Salvadora Sobrala uzvarai pērn ar dziesmu “Amar pelos dois”. Kopumā konkursā piedalīsies 43 dalībvalstis un finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, kas notiks 8. maijā un 10. maijā. Izšķirošā cīņa par uzvaru šī gada dziesmu konkursā norisināsies lielajā finālā 12. maijā.

Rizzotto konkursa uzstāsies otrajā pusfinālā ar četrpadsmito kārtas numuru. Latvijas pārstāvei būs jākonkurē ar Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarīno, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melnkalnes, Slovēnijas un Ukrainas pārstāvjiem. Taču vēl pirms tam, 9. maijā, Lauru Rizzotto gaidīs pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs arī starptautiska žūrija.

Abus starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1. Latvijas pārstāves un Latvijas delegācijas gaitām Portugālē varēs sekot līdzi ne tikai Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos, bet arī tiešsaistes dienasgrāmatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti