Rīta Panorāma

Krievija varētu pārtraukt dabasgāzes piegādi Somijai

Rīta Panorāma

Rīgas Saksofonu kvartetam 30

Ukrainā sagaida Eirovīzijas uzvarētājus

FOTO: Ukrainā sagaida Eirovīzijas uzvarētājus «Kalush Orchestra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ukrainā sagaidīti šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāji – vietējā grupa "Kalush Orchestra". Mūziķu izpildītā dziesma "Stefania" pārliecinoši ieguva pirmo vietu, pateicoties skatītāju balsojumam.

Fani puišus sveica jau uz robežas ar Poliju, taču īstā sagaidīšana notika galvaspilsētas Kijivas dzelzceļa stacijā. Mūziķi nospēlēja popularitāti ieguvušo melodiju, bet pēc tam sniedza autogrāfus, fotografējās kopā ar sagaidītājiem un sniedza intervijas medijiem.

Grupas dalībnieks Ihors Didenčuks īpaši pieminēja brīdi, kad grupa no skatuves vērsās pie cilvēkiem visā pasaulē ar aicinājumu atbrīvot rūpnīcas "Azovstaļ" aizstāvjus Krievijas armijas aplenktajā Mariupolē. Konkursā ir stingri noteikumi, kas aizliedz politiskus paziņojumus, un pēc šādas rīcības pastāvēja diskvalifikācijas risks. Tomēr grupas ieskatā lēmums bijis pareizs, jo šādā veidā iespējams pievērst uzmanību smagajam jautājumam. Lūgums arī bija kā drūms atgādinājums, ka ļoti populārais un krāšņais dziesmu konkurss notika laikā, kad Eiropas austrumos turpinās karš. Eiropas Raidorganizāciju savienība grupu tomēr nediskvalificēja, aicinājumu palīdzēt Mariupolei un "Azovstaļ" uzskatot nevis par politisku, bet gan par humānu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti