Kultūras ziņas

Paula Bankovska "Pasaules vēsture"

Kultūras ziņas

Izstāde Brīvības bulvāra liepu alejā

Autokoncerts Spilves lidlaukā

FOTO: Spilves lidlaukā aizvadīts līdz šim Latvijā vērienīgākais autokoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Spilves lidlaukā aizvadīts Latvijā līdz šim lielākais autokoncerts, kas pulcēja vairākus simtus automašīnu. Koncertu rīkoja “Summer Sound” radošā grupa, un to var uzskatīt par šovasar paredzētā, taču atceltā vasaras festivāla reveransu saviem uzticamajiem apmeklētajiem.

Koncertā uzstājās četras grupas – “Rīgas modes”, “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Astro’n’out” un “Labvēlīgais tips”. Pateicībā par uzstāšanos aplausu vietā grupām skanēja automašīnu signāltaures. Koncertu starplaikos par autodiskotēku rūpējās dīdžejs Toms Grēviņš, ļaujot pašiem koncerta apmeklētājiem izvēlēties mūziku, kurai skanēt automašīnu skaļruņos.

Spilves lidostas teritorijā līdz šim Latvijā lielākā autokoncerta skatītājus sagaida stingra kārtība un milzu peļķes. Skatītāji, atbalstot mūziķus dīkstāves laikā, katram auto nopirkuši pussimt eiro vērto biļeti un ir gatavi vairākas stundas pavadīt mašīnā, klausoties koncertu jaunos, neierastos apstākļos.

“Festivāla “Summer Sound” un autokoncerta organizators Uldis Pabērzis norādīja: “Kas ir būtiski – šajā pasākumā ir daudz vairāk izaicinājumu kā parastā, jo ir jāievēro papildu drošība. Cilvēku plūsma – tā nav automašīnu plūsma, tātad tagad jārēķinās ar automašīnu plūsmu, vietu iekārtošanu utt.”

Četras stundas, četras grupas. Kā pirmā uz skatuves kāpa grupa “Rīgas modes”.

“Šis dod iespēju novērtēt, cik forši ir spēlēt koncertus, jo kad bija visa tā sērga, mēris plosījās, tad gribējās uzspēlēt.

Citreiz vasarā liekas, ka varētu mazāk. Tagad tas ļoti labi pierāda, ka vajag cilvēkus, kas klausās,” atzīmēja grupas “Rīgas modes” ģitārists Reinis Papulis.

Skatītāji mašīnās juta līdzi mūzikai, kā vien spēja. Daudzi paņēmuši līdzi jaunāko paaudzi. Kā novēroja Latvijas Televīzija, sēdēšana uz vietas vairākas stundas kopā ar bērniem bija lielākais pārbaudījums. Toties izpīpināties pie stūres varēja uz nebēdu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti