Kultūras ziņas

Nacionālajā teātrī "Alise brīnumzemē"

Kultūras ziņas

Alises piedzīvojumi Pecolli jaunajā izrādē

Festivāls "Arēna" aicina saklausīt nākotni

FOTO: Spilgti atklāts festivāls «Arēna»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nepieradināti un spilgti šogad Jaunās mūzikas festivālu “Arēna” atklāja koncertceļojums ar trolejbusu. 19. oktobrī pie tā stūres sēdās komponists Andris Dzenītis, kurš klausītājus aizveda uz trim koncertiem, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Klausītāji dzirdēja Elizabetes Balčus performanci “Aizliegtais auglis” klubā “The Mill”, improvizācijas un meditācijas stundu “Sapņu skaņu darbnīca” ar neparasto skaņu ekspertu Jēkabu Nīmani, komponisti Marinu Gribinčiku un skaņu arhitektu Maksimu Šenteļevu Žaņa Lipkes muzejā, kā arī mūsdienu džeza trio “Auziņš, Čudars & Arutyunyan” pirmatskaņoto Krista Auznieka jaundarbu “Sirds katedrāle” elektriskajai ģitārai, saksofonam un perkusijām Rīgas Reformātu baznīcā.

Savukārt 23. oktobrī Kalnciema kvartālā Jaunās mūzikas festivāls “Arēna” aicina uz koncertu “Dzeja un džezs. Klausies. Cлушай. Listen.”

Tas ir starpdisciplinārs projekts, kurā Aleksandras Lines dzeju improvizētas džeza mūzikas pavadījumā izpilda džeza mūziķi ar starptautisku pieredzi: Artis Orubs (sitaminstrumenti, perkusijas) Toms Mikāls (taustiņinstrumenti, efekti) un Dominiks Višņauskis (Dominykas Vyšniauskas, pūšaminstrumenti, Lietuva).

Projekta “Klausies. Слушай. Listen.” nosaukums ir tiešs un vienkāršs aicinājums ieklausīties gan mūzikā, gan runātajā vārdā - dzejā, ko oriģināli trijās valodās (latviešu, krievu un angļu) sacerējusi Aleksandra Line.

Projekta unikalitāte slēpjas faktā, ka katrā uzstāšanās reizē rezultāts ir cits, nav divu vienādu koncertu, un programmu var klausīties atkal un atkal.

“Klausies. Слушай. Listen.” programmas pirmatskaņojums notika 2016. gadā. Kopš tā laika jau vairāk nekā trīs gadu garumā projekta mūzika ir vairākkārt skanējusi džeza festivālos un klubos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un citur. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti