FOTO: Saulkrastu pludmalē pirmatskaņots audiovizuālais koncertuzvedums «Krastā saviļņots»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Piektdien, 9. jūlijā, Saulkrastu pludmalē pirmizrādes svētkus piedzīvoja audiovizuālais koncertuzvedums "Krastā saviļņots”, kurā Saulkrastu koris “Anima” diriģentes Lauras Leontjevas vadībā atskaņoja Kristapa Krievkalna un Kārļa Kazāka jaunradīto  kormūzikas opusu. Koncertu jūras krastā apmeklēja vairāk nekā 700 notikuma baudītāju, pavēstīja kora pārstāvji.

“Mēs jūtamies pateicīgi un gandarīti, ka vīzija par koncerta vakaru piepildījās visburvīgākajā veidolā. Mākslinieku sinerģija ar klausītāju un dabu ļāva piedzīvot šo notikumu tieši tā, kā mēs to bijām izsapņojuši. Skatītāju lielā interese mūs iedvesmo uzsākt darbu pie “Krastā saviļņots” nākošo koncertu plānošanas,” norādīja koncerta mākslinieciskā vadītāja un producente Laura Leontjeva.

Lai “Krastā saviļņots” vēstījumu nodotu plašākai publikai, tiek veidota koncertfilma, kurā būs redzami kadri no koncerta, kā arī mākslinieciskas intermedijas, izceļot katru kormūzikas cikla daļu kā īpašu stāstu. Koncertfilmu plānots pirmizrādīt 2021. gada rudenī.

Kormūzikas cikls “Krastā saviļņots” ir Saulkrastu korim “Anima” 20. jubilejā veltīts opuss, kur vienuviet satiekas mūzika, kustība, māksla. Komponists Kristaps Krievkalns piesaka sevi kormūzikas oriģinālkompozīcijā, savukārt vārdu autors Kārlis Kazāks, kā pats atzīst, dzeju kormūzikas ciklam rada pirmo reizi. “Krastā saviļņots” vizuālā identitāte ir mākslinieka Mareka Gurecka oriģināldarbs, kas redzams izpildītāju skatuves tērpos, kopīgi veidojot dzīvā audekla gleznu, bet horeogrāfe Inga Krasovska caur kustību atklāj tēlu un raksturu daudzveidību, ko izkrāso stila un grima māksliniece Iluta Reinberga. Audiovizuālajā notikumā “Krastā saviļņots” būtiska loma bija skaņu režisoram Mārtiņam Porteram un gaismu māksliniekam Pāvelam Armanim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti