FOTO: Samanta Tīna veiksmīgi aizvadījusi otro Eirovīzijas mēģinājumu 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gatavojoties 65. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālam, Latvijas pārstāve Samanta Tīna veiksmīgi aizvadījusi jau otro mēģinājumu Roterdamas “Ahoy” arēnā, informēja dziedātājas pārstāvji. 

“Pirms otrā mēģinājuma biju nedaudz uztraukusies par to, ka pirmajā mēģinājumā viss bija tik superīgi, ka otrajā gan jau kaut kas noies šķērsām. Taču centos tam neļauties un, manuprāt, šajā mēģinājumā bija vēl labāk, jo tā vairs nebija pirmā reize uz skatuves, mēs jutāmies drošāk, zinājām, ko gaidīt un ko izdarīt labāk. Esmu absolūtā sajūsmā par savas komandas darbu, par savām meitenēm, par mūsu delegācijas darbu un Eirovīzijas komandas darbu. Nevaru jau sagaidīt nākamo reizi, kad atkal varēšu kāpt ar “The Moon Is Rising” uz šīs skatuves,” pēc mēģinājuma atklāja Samanta Tīna. 

TV priekšnesuma režijas konsultants Juris Matuzelis pastāstīja, ka lielākā daļa priekšdarbu bija paveikta jau Rīgā, un galvenais uzdevums Roterdamā ir pārliecināties, lai priekšnesums tiktu veiksmīgi adaptēts lielajai skatuvei tā, kā esam to iecerējuši.

“Pirmajā mēģinājumā  veicām uzlabojumus, Eirovīzijas komanda bija ļoti pretimnākoša un atbalstoša, tāpēc otrajā mēģinājumā atlika tikai pieslīpēt nianses. Taču nekas šai pasaulē nav ideāls, tāpēc arī turpmākajos mēģinājumos strādāsim ar pilnu atdevi. Arī dienās starp mēģinājumiem darbs turpinās – tiek analizēts nofilmētā mēģinājuma kadru plāns, gaismas, specefekti un skaņa, lai nākamajā mēģinājumā tupinātu pilnveidot priekšnesumu,” viņš stāstīja.  

Skaņu režisors Krišjānis Geidāns, kurš iepriekš Eirovīzijā strādājis arī ar Aminatas un Justa dziesmām, atzīst, ka Samantas vokāls abos līdzšinējos mēģinājumos ir bijis pārliecinošs un stabils: “Par vokālo sniegumu šaubu vai uztraukuma man nav. Gatavojoties Eirovīzijai Rīgā, ierakstījām un analizējām daudzus mēģinājumus, lai Roterdamā uz lielās skatuves kāptu jau maksimāli sagatavojušies. Savu mājasdarbu esam izdarījuši labi un turpmākajos mēģinājumos strādāsim pie niansēm.”   

Samantas Tīnas skatuves tērpu ir veidojis Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, un tā īpašākais akcents ir cimdi ar mirdzošām pērlīšu bārkstīm, kas paspilgtina dziedātājas roku kustības – īpaši kroņa uzlikšanu uz galvas, tādējādi simboliski atspoguļojot dziesmas vēstījumu par sevis pieņemšanu, iemīlēšanu un atzīšanu par karalieni.

Priekšnesuma laikā uz skatuves kopā ar Samantu Tīnu redzamas arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Par Samantas Tīnas grimu un frizūru Roterdamā rūpējas grima māksliniece un matu stiliste Jana Kozlova.

KONTEKSTS:

2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 22. maijā, bet pusfināli – 18. maijā un 20. maijā. Konkursa organizatori izstrādājuši vairākus scenārijus, lai nodrošinātu konkursa norisi dažādos epidemioloģiskajos apstākļos.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizēs 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu dosies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti