Rīta Panorāma

PVO brīdina par Covid izplatības pieaugumu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Sācies Roskildes populārās mūzikas festivāls

FOTO: Sācies Roskildes populārās mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dānijas pilsētā Roskildē sācies Ziemeļeiropā lielākais populārās mūzikas un mākslas festivāls. Plānots, ka uz pasākumu dosies apmēram 135 tūkstoši interesentu.

Pagājušajā gadā bija plānots atzīmēt festivāla 50 gadu jubileju, taču Covid-19 pandēmijas dēļ to atcēla. Tāpēc pasākums šogad būs īpašs, taču tas nav atskats uz pagātni. Rīkotāji uzsver, ka Roskildes festivāls vienmēr bijis ar skatu uz tagadni un nākotni, un tā būs arī šogad.

Uz 13 skatuvēm uzstāsies un ar savu daiļradi iepazīstinās kopumā 250 mūziķi, kolektīvi un mākslinieki. Pirmo reizi izveidotas jauna veida uzstāšanās vietas, kur iespējams apvienot mūziku un mākslu. Starp dalībniekiem ir daudzas zvaigznes, to starpā Roberts Plānts, Dua Lipa, Post Melone, "The Strokes", un plaši pārstāvēti arī jaunie mākslinieki, tai skaitā Dānijas mūziķi.

Tikmēr mūzikas apskatnieki atgādina, ka šogad lielie pasākumi ir īpaši, jo notiek pēc divu gadu pauzes. Cilvēki ir noilgojušies pēc socializācijas un koncertiem, un to pierādīja arī pirms nedēļas notikušais Glastonberijas festivāls Lielbritānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti