FOTO: Sācies mūzikas festivāls «Rīgas ritmi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar iesildīšanās vakaru 29. jūnijā "Riga Jazz Lounge" bārā viesnīcā "Radisson Blu Latvija" sācies 22. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls "Rīgas ritmi", informēja organizatori.

"Riga Jazz Lounge" pirmajā vakarā piedāvāja un vēl nākamajos trīs vakaros kvalitatīvu džeza mūziku piedāvās kontrabasista Andra Gruntes trio jeb "AG Trio" kopā ar festivāla viesmāksliniekiem. Pirmajā vakarā tas bija amerikāņu dziedātājs Klarks Bekhems, kā arī latviešu saksofonists Toms Rudzinskis un ukraiņu kontrabasists Jurijs Natsvlišvili, bet 30. jūnijā no pulksten 20.00 "Riga Jazz Lounge" uzstāsies itāļu ģitārists Daniele Mammarella kopā ar latviešu kolēģi Reini Jauno. Pēcāk turpat katru vakaru notiks oficiālie festivāla "jam session". Ieeja "Riga Jazz Lounge" ir bez maksas.

Savukārt Rīgas Doma dārzā 30. jūnijā uzstāsies "Modern Standards Supergroup", kā arī grupa "Very Cool People" kopā ar Paulu Saiju. Dubultkoncerta sākums pulksten 20.00.

30. jūnijā festivāla apmeklētāji būs gaidīti arī mākslas centrā "Noass" uz AB dambja, kur darbosies "Jersika Stage". Pasākums sāksies pulksten 18.00, kad tiks piedāvāti gan vinila DJ seti, gan režisora Emīla Alpa dokumentālā filma "Renesanses laika cilvēks" par seno instrumentu meistaru Kasparu Putriņu. Pulksten 19.00 Stīva Reiha (Steve Reich) skaņdarba "Electric Counterpoint" atskaņojumu uz klavesīna un programmas "Codex Faenza" atskaņojumu uz klavicimbalas piedāvās Ieva Saliete, pulksten 20.30 uzstāsies latviešu psihedēliskā džezroka grupa "Psychosis Amoralis", kuras virzītājspēks ir par latviešu pankroka krusttēvu dēvētais Dambis, savukārt pulksten 22.00 koncertēs amerikāņu bundzinieks, konkursa "Riga Jazz Stage 2022" laureāts Domo Branch ar savu trio.

Festivāla zvaigznes pasniegs arī publiskas meistarklases Latvijas Radio 1. studijā. 30. jūnijā ar džeza mūzikas studentiem un citiem interesentiem tiksies dziedātājs Klarks Bekhems, bet 1. jūlijā – grupas "Ayom" līdere Jabu Morales. Meistarklašu sākums pulksten 10.30 un tās iespējams apmeklēt bez maksas, iepriekš piesakoties e-pastā [email protected].

Festivāls norisināsies līdz 2. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti