Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kā attīstās radošais kvartāls "Provodņiks"?

Galvaspilsētā sācies festivāls "Rīgas Ritmi"

FOTO: «Rīgas ritmi» pulcē pasaulē atzītus māksliniekus un vēl nedzirdētus talantus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šajās dienās galvaspilsētā sācies starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls "Rīgas ritmi". Bezmaksas meistarklases Latvijas radio 1. studijā, koncerti Rīgas Doma dārzā un mākslas centrā "Noass" – tā ir tikai daļa no festivāla programmas, kas šogad piedāvā izcilu mūziku un kvalitatīvus koncertus. Ar pasaules mūzikas leģendu piedalīšanos īpašā projektā pirmo reizi Latvijā džeza cienītājiem bija iespēja dzirdēt grupas "Modern Standards Supergroup" uzstāšanos.

Mūzikas festivāls "Rīgas ritmi" galvaspilsētā ik gadu jūlija sākumā noris jau divdesmit otro reizi. Festivāla skatuves Rīgā pulcē gan pasaulē atzītus un godalgotus māksliniekus, gan jaunus un vēl nedzirdētus talantus. Kā uzsver festivāla rīkotāji, priekšroka dota māksliniekiem, kuri pirms tam festivālā nav uzstājušies. Šogad gaidītākais notikums – piecu džeza leģendu un grupas "Modern Standards Supergroup" uzstāšanās vēsturiskajā Rīgas Doma dārzā.

Festivāla "Rīgas ritmi" mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns atzina "Es necerēju, ka dabūšu viņus uz Rīgu, jo tā ir festivāla grupa un katram, protams, ir savi projekti. Nu bet viss tā sanāca, ka viņi ir šeit Rīgā un spēlē, un, kā jau es minēju, nezinu, kad vēl būs iespēja redzēt šādas piecas fantastikas leģendas."

Grupas repertuārā izskanēja no pasaulē aktuāliem pophitiem veidotas džeza improvizācijas. Katrs no mūziķiem ir unikāla personība, ar neatkārtojamu radošo karjeru, kas vainagojusies ar mūzikas ierakstu industrijas prestižo "Gremmy" balvu.

Pēc izcilo mūziķu uzstāšanās un publikas stāvovācijām Rīgas Doma dārzā uz skatuves kāpa pašmāju jaunā un daudzsološā dziedātāja Paula Saija ar grupu "Very Cool People". Festivāls "Rīgas ritmi" ar dažādiem koncertiem turpināsies līdz sestdienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti