FOTO: Rīgas Domā izskanējuši koncerti «Ziemassvētku prelūdija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Doma baznīcā jau četrpadsmito reizi notika gaidītais ziemas sezonas muzikālais pasākums – pasaulē atzītās operas dīvas Ineses Galantes koncerts “Ziemassvētku prelūdija”. Lai pasākumu varētu apmeklēt visi gribētāji, organizators – “Ineses Galantes fonds” – šogad sarīkoja dienas papildkoncertu, medijus informē organizatori.

“Ziemassvētku prelūdijas 2019” programmā pirmo reizi izskanēja sen nedzirdēti dižā franču komponista, 19. gadsimta romantiķa Šarla Fransuā Guno skaņdarbi.

Aizmirstās kompozīcijas pirms daudziem gadiem atklāja komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs.

Koncertu klausītāji dzirdēja Guno skaņdarbu pirmatskaņojumus, kurus izpildīja gan duets – operas dīva, soprāns Inese Galante un kontrtenors Sergejs Jēgers, gan konkursa “Ineses Galantes talanti” jaunie uzvarētāji – koklētāja Līga Griķe, vijolnieks Rūdolfs Miķelsons un Reinis Tomiņš (marimba/vibrofons), kā arī pats nozīmīgo atradumu autors –  Latvijas ērģelnieks Aivars Kalējs.

Tāpat koncerta programmā skanēja slaveni Bēthovena, Baha, Mendelsona, Grūbera, Skarlati, Sezāra Franka un Bruno Skultes skaņdarbi, kurus izpildīja koncerta dalībnieki: virtuozais pianists Andrejs Osokins, Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, kā arī spožie dziedātāji – Sergejs Jēgers un vakara patronese Inese Galante.

Pateicoties “NA kompānijas” un tās vadītāja Normunda Bļasāna veidotajam gaismas noformējumam zem Doma baznīcas velvēm valdīja Ziemassvētku atmosfēra. Baznīcas izgaismojuma radošo koncepciju izstrādāja uzņēmuma mākslinieciskā direktore Diāna Galante, bet īstenoja gaismu mākslinieks Raivo Rozenbriks.

“Vēlos pateikt paldies savai mīļajai publikai, visiem māksliniekiem un partneriem, kas kopā ar mums ir kļuvuši par vienu lielu ģimeni, par jūsu mīlestību pret mūziku, sirsnīgo un dvēselisko attieksmi.

No visas sirds vēlu visiem panākumus, prieku un labu garastāvokli – tas ir atkarīgs tikai no mūsu iekšējā noskaņojuma, lai arī tas vienmēr ir optimistisks un pozitīvs.

Lai gaiši un silti Ziemassvētki, kas pavadīti tuvu un mīļu cilvēku lokā,” pēc koncerta visiem klātesošajiem novēlēja Inese Galante.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti