FOTO: Raimonda Paula un Elīnas Garančas satikšanās koncertā «Ja tevis nebūtu...»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Viņiem bija iecerēts tikties jau šī gada sākumā, bet pandēmijas dēļ Raimonda Paula 85. jubilejai veltītais koncerts ar pasaulslavenās operdziedātājas Elīnas Garančas piedalīšanos tika pārcelts. Šajā nedēļas nogalē Nacionālo teātri beidzot pieskandinās abu izcilo mūzikas personību atkalsatikšanās ar skatītājiem koncertā “Ja tevis nebūtu...”.

Ideja svinēt apaļo jubileju uz vienas skatuves ar izcilo operdziedātāju Elīnu Garanču Maestro radusies, kopā uzstājoties jau pirms pieciem gadiem. Maestro neslēpj gandarījumu, ka pandēmijas dēļ pārceltais koncerts beidzot notiks.

Raimonds Pauls koncertprogrammā “Ja tevis nebūtu...” dziedātājai veltījis divus jaunus dziesmu ciklus ar kopīgi atlasītu Vizmas Belševicas un Ojāra Vācieša dzeju. Savukārt koncerta otrajā daļā iekļautas Paula dziesmas no kinofilmām un teātra izrādēm. Kamerorķestra “Simfonietta Rīga” pavadījumā populāras melodijas atšķirīgās noskaņās izskanēs jaunos aranžējumos, ko veidojuši tādi izcili komponisti kā Lolita Ritmane, Rihards Dubra, Jēkabs Jančevskis un Raimonds Macats.

“Man šī otrā daļa ar kino un teātra mūziku ir tāds sapnis, kas ir piepildījies. Jo šis žanrs mani vienmēr ir ļoti interesējis. Varētu teikt, ka es operas žanrā esmu nokļuvusi faktiski nejauši, jo sirds aicinājums no paša sākuma bija tieši teātris,” atklāj Elīna Garanča.

Ojārs Rubenis atzīst: “Es varu tikai apbrīnot gan Maestro 85 gados – izturību un to darbu, ko viņš var izdarīt. Un, protams, arī Elīnu Garanču, kura vienkārši ir apbrīnojama savā neambiciozitātē pret visu pārējo un ambiciozitātē pret mākslu. Tas ir tas lielmākslinieku kods!”

Maestro un Elīnas Garančas atkalsatikšanās Nacionālajā teātrī būs skatāma piektdien un sestdien, savukārt Latvijas Televīzijā šo koncertu varēs vērot šī gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti