Kultūras ziņas

Politiskās dzejas lasījumi Raiņa dzimšanas dienā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Maestro Raimonda Paula mūzikai veltīts lielkoncerts

FOTO: Raimonda Paula dziesmas zināmās un jaunās skaņās – Daugavas stadionā izskanējis lielkoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Grandiozi – tā varētu raksturot "Latviešu mūzikas lielkoncertu", kas nedēļas nogalē notika stadionā "Daugava". Maestro Raimonda Paula melodijas skanēja jaunās aranžijās, uz skatuves bija ap simts mūziķu, Paula melodijas apvienotas ar repu un ne tikai.

Tautā mīlētākā latviešu komponista Raimonda Paula populārie skaņdarbi ierastās un arīdzan jaunās skaņās, populāru dziedātāju izpildījumā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri Daugavas stadionā aizsāk jaunu muzikālu notikumu ciklu.

Koncerta producents un radošais direktors Arstarulsmirus uzsvēra: "Virsuzdevums bija uztaisīt pasākumu ļoti krāšņu, svinīgu pasākumu ar latviešu mūziku, izceļot kādu no Latvijas autoriem, un, protams, ka pirmā roka uzreiz tika Maestro."

Tā kā simfoniskā orķestra vērienu Daugavas stadions piedzīvo pirmoreiz, radīta grandioza skatuve. Tā atgādina veco radioaparātu, uz kura uzmirdz milzu projekcijas un vizuāli efekti.

"Šī gada koncerta tēma ir Raimonda Paula mūzika, un manas siltākās asociācijas ar Raimondu Paulu ir viņa 60.–80. gadi," pastāstīja koncerta režisors Papa Chi. "Un, ja runā par skatuves dizainu, tad mana asociācija ir tie radiotehnikas aparāti un to dizains, tāpēc tur ir arī koks un "Bauhaus" mazlietiņ. Vēl man bija izaicinājums kopā ar draugiem uztaisīt skatuvi, kur nav dzelžu, jūs redzat, viņa ir tīra – visi dzelži ir noslēpti."

Pārdomās par Maestro daiļradi dalījās koncerta dalībnieces.

Dziedātāja Aminata: "Priekš manis Maestro ir tāds īpašs cilvēks, jo es ar viņu iepazinos, kad man bija 15 gadi, un viņš ir tas cilvēks, kas mani iepazīstināja ar šo mūzikas pasauli un uzaicināja uz savu raidījumu "Krodziņā pie Paula". Kopš tā laika arī sākās mans muzikālais ceļš un karjera. Man tiešām šodien ir liels prieks un gods uzstāties koncertā, kas ir veltīts viņa mūzikai, un es izvēlējos dziesmu "Kūko, kūko, dzeguzīte", jo tā ir ļoti īpaša dziesma, ko mēs zinājām no bērnības, bet šajā koncertā gribējās nodziedāt bišķiņ citā stilā."

Dziedātāja Aija Andrejeva: ""Kerijas dziesma" man ir absolūti viena no mīļākajām Raimonda Paula dziesmām, viss Kerijas stāsts ir man ļoti tuvs sirdij, man pat ir mājās plate, un es viņu drillēju uz riņķi. Tā man ir ārkārtīgi mīļa mūzika. Viņš ir visu mūsu kolektīvajā apziņā, es esmu uzaugusi ar viņa mūziku, viņš ir kā tāds kods katrā latvietī, es nespēju iztēloties, kādi būtu latvieši, ja nebūtu Raimonda Paula."

Dziedātāja Dināra Rudāne: "Ja mēs runājam par Raimonda Paula kodu, tā ir viņa personība, tā ir viņa pasaules izjūta un attieksme pret to."

Par klasiku kļuvušie skaņdarbi mijās ar jaunākajiem hitiem, kas samiksēti īpašos popūrijos, melodiskumu apvienojot ar bītu. Skatītājus visvairāk pārsteidz Žorža Siksnas un repera Ozola satikšanās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti