FOTO: Noslēdzies mūzikas festivāls «Rīgas ritmi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Noslēdzies 22. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls "Rīgas ritmi". Tas norisinājās vairākās galvaspilsētas vietās no 29. jūnija līdz 2. jūlijam, kad Rīgā uzstājās džeza grandu supergrupa "Modern Standards Supergroup" ar Billy Cobham un Randy Brecker sastāvā, globālās mūzikas apvienība "Ayom" no Portugāles, amerikāņu dziedātājs Clark Beckham, grupa "Very Cool People" ar dziedātāju Paulu Saiju, britu dziedātājs, multiinstrumentālists Xantoné Blacq un citi mākslinieki, informēja festivāla rīkotāji.

Kā norādīja organizatori, spilgtākais festivāla brīdis bija "Modern Standards Supergroup" koncerts, kurā kopā uzstājās piecas pasaules džeza zvaigznes – bundzinieks Billy Cobham, trompetists Randy Brecker, saksofonists Bill Evans, pianists Niels Lan Doky un basists Linley Marthe. "Katra uzstāšanās mums ir liels notikums," uzsvēra Billy Cobham. "Īpaši pēc pandēmijas laika. Tādēļ vienmēr ir milzīgs prieks uzspēlēt tik skaistā vietā, tik atsaucīgai publikai."

"Par spilgtu skatuves šovu parūpējās starptautiskā globālās mūzikas apvienība "Ayom" no Portugāles, gan vizuāli, gan audiāli meistarīgi sajaucot kopā ietekmes no Brazīlijas, Āfrikas un Vidusjūras valstu muzikālajām tradīcijām. Kolorītākā grupas "Ayom" dalībniece ir tās vadītāja – vokāliste un perkusioniste Jabu Morales, kura koncerta beigās nodemonstrēja galvu reibinošus brazīļu frevo dejas stila trikus, bet uzstāšanās dienas rītā Latvijas Radio 1. studijā kopā ar kolēģiem sniedza arī ekspresīvu meistarklasi Latvijas mūzikas studentiem," pastāstīja rīkotāji.

Koncertu festivālā sniedza arī amerikāņu dziedātājs un dziesmu autors Clark Beckham, kurš arīdzan bija viens no meistarklašu vadītājiem. Jau tradicionāli festivālā jaunu dziesmu programmu piedāvāja arī latviešu džezfanka grupa "Very Cool People". Šoreiz kopā ar kopā ar jauno dziedātāju Paulu Saiju. 

Mākslas centrā "Noass" uz AB dambja darbojās džeza izdevniecības "Jersika Records" kūrētā skatuve "Jersika Stage". Ar eksperimentāliem priekšnesumiem uzstājās klavesīniste un klavicimbaliste Ieva Saliete un psihedēliskā džezroka apvienība "Psychosis Amoralis", bet par džeza un fanka atmosfēru parūpējās amerikāņu bundzinieks, konkursa "Riga Jazz Stage 2022" laureāts Domo Branch, "Hammond" ērģeļu pārvaldītājs Atis Andersons ar savu trio, neo-fusion grupa "Lupa", kā arī ekspresīvais britu džeza, fanka un soulmūzikas dziedātājs un multiinstrumentālists Xantoné Blacq ar savu kvartetu.

Festivālā notika jam session (improvizācijas sesijas) kontrabasista Andra Gruntes trio vadībā. Itāļu mākslinieku koncertos uzstājās ģitārists Daniele Mammarella kopā ar latviešu kolēģi Reini Jauno, dziedātāja, "Riga Jazz Stage 2022" laureāte Valentina Fin un ģitārists Filippo Ieraci.

Festivāla programma tiks turpināta arī rudens sesijās "Art of Riga Jazz" Latvijas Radio 1. studijā. 11. novembrī Rīgā uzstāsies spāņu dziedātāja un tromboniste Rita Payés.

Festivāls "Rīgas ritmi 2023" notiks no 2023. gada 6. līdz 8. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti