Panorāma

ASV: Baltijas ceļš atgādina par sabiedroto kopējām vērtībām

Panorāma

Kuldīgas dedzināšanās nav aizdomās turamo

Lucavsalā dārd "Kurbads. Ķēves dēls"

FOTO: Metālopera Baltijas ceļa 30. gadadienai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atzīmējot akcijas “Baltijas ceļš” 30. gadadienu, viens no kulminācijas pasākumiem Rīgā bija metālopera “Kurbads. Ķēves dēls”, kas notika Lucavsalā. Vērienīgo uzvedumu apmeklēja vairāki tūkstoši iedzīvotāju, tostarp jaunieši, ģimenes ar bērniem, pieaugušie un seniori, informēja pašvaldībā.

Uzvedums ir pasakas par varonīgo Kurbadu mūsu gadsimta interpretācija grupas “Skyforger” izpildījumā. Pirms metāloperas uzveduma uzstājās arī grupas no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas.

Baltijas ceļa trīsdesmitgade ir stūrakmens Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem, uzsverot un atgādinot šīs unikālās akcijas nozīmi Latvijas valstiskuma atjaunošanā.

Skatuve šim uzvedumam tika būvēta vairākas dienas. Uzvedums pēc pirmizrādes Limbažos bija papildināts ar vairākiem skaņas un gaismas efektiem.

Katra stāsta beigas apmeklētāji uzņem ar lielām ovācijām un aplausiem. Lai gan vairums no apmeklētājiem uzauguši brīvā Latvijā, starp jauniešiem bija redzama arī kāda sirmāka galva. Lonards saka, ka neatkarība pavēra iespējas brīvi klausīties arī roka mūziku. Viņš organizēja Baltijas ceļu Jēkabpils pusē.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti