Kultūras ziņas

Kas ir Grobiņas arheoloģiskais ansamblis?

Kultūras ziņas

Ārpuslaika fotogrāfijas izstādē "Starp robežām"

Simfodžezs ar Lindu Leen

FOTO: Linda Leen, LNSO un Latvijas Radio bigbends koncertā Hanzas peronā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pilna zāle klausītāju un pilna skatuve mūziķu – 16. janvārī aizvadīts koncerts kultūras un mākslas telpā “Hanzas perons”, kur uz skatuves satikās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), Latvijas Radio bigbends un solisti – dziedātāja Linda Leen, saksofonists Gints Pabērzs, kā arī klarnetists un diriģents Guntis Kuzma. Programmā tādi vārdi kā Bernstains, Gēršvins, Elingtons, Bjorka un džeza klasika jaunos aranžējumos.

Uz skatuves valdīja simfodžezs. Ne tik bieži Latvijā klausāma šī žanra klasiķu Elingtona, Gēršvina, Bernstaina mūzika un līdzās tai arī mūsdienu nošu raksts, kā tas ir Kārļa Vanaga jaundarbā un aranžējumos. Viss vērienīgais izpildītāju sastāvs diriģenta un arī solista – klarnetista Gunta Kuzmas rokās.

Dziedātājā Linda Leen programmā kopā ar apvienoto orķestri izpildīja gan savas kompozīcijas “Uzar mani kā zemi” un “Chameleon”, gan hitus, ko savulaik atskaņoja “The Doors”, Nina Simone, Maikls Bublē un Bjorka. 

Pirms koncerta intervijā Latvijas Radio 3 “Klasika” Guntis Kuzma atzina: "LNSO un Latvijas Radio bigbenda sadarbība ir sen lolota ideja, ko izdevās īstenot pagājušajā vasarā. Ņemot vērā, ka šīs retās sadarbības iespējas ir gandrīz kā svētki, vēlējāmies arī Rīgas publikai sniegt iespēju izbaudīt šo visu nesen atklātajā kultūras telpā – “Hanzas peronā”. Domāju, ka klausītājus sagaida daudzi pārsteigumi. Īpaši no mūsu solista – saksofonista Ginta Pabērza, kurš improvizē katrā skaņdarbā, padarot skanējumu absolūti neprognozējamu."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti